English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Iskolánk életében a február hónap számos izgalmas és élményekkel teli eseményt hozott. A nyolcadik évfolyamosok életében sorsdöntõ jelentõségû a pályaválasztás, a továbbtanulás. A felvételi eljárás keretében elkészültek a felvételi lapok. A megjelölt középfokú intézmények sorra tartják a felvételiket. Bízunk abban, hogy tanulóink felkészültsége elegendõ lesz a bejutáshoz. A felvételi eljárás következõ eleme a végleges jelentkezési sorrend megállapítása lesz. A sikeres felvételrõl azonban csak késõbb, áprilisban születik döntés.

 

A február iskolánk hagyományai szerint a farsang idõszaka. Február 15-én a felsõ tagozat, egy héttel késõbb 22-én és 23-án az alsó tagozat tartotta farsangi mulatságát. Mindhárom alkalom jó lehetõség volt a tanulók számára, hogy erõsítsék közösségeiket. A közösen létrehozott produkciók nagyon magas színvonalúak és kreatívak voltak. A gyermekek bemutatkozását a szülõk és nagyszülõk nagyfokú érdeklõdése kísérte. A programsorozat legemlékezetesebb pillanatai a település honlapján (www.onga.hu) megtekinthetõek.

 

Beiskolázás

Március 2-án iskolanyitogató programmal várta iskolánk a tanköteles korú óvodásokat és szüleiket. A találkozás jó alkalom volt az ismerkedésre. Iskolánk tovább bõvítve a tanulóknak nyújtott kínálatát, várja új tanítványait. A beiratkozás idõpontját április 8-9-re tûzte ki az új fenntartó. A beiratkozás részleteirõl a megszokott módon értesítjük a kedves szülõket.

 

Az 1848-as eseményeket elevenítjük fel településszintû mûsorunkkal március 14-én, 15 órától. A megrendezésre kerülõ ünnepélyes elõadást a mûvelõdési házban tekintheti meg minden érdeklõdõ. A mûsor után koszorúzásra is sor kerül az 1848-as emlékmûnél.

Március 22-én rendezzük hagyományos nyelvtan- helyesírás versenyünket, immár 17. alkalommal. A harmadik és negyedik évfolyamosok megmérettetésére közel húsz intézmény versenyzõit várjuk. A verseny hagyományainak megfelelõen megyénk több járásából érkeznek tanulók.

 

Március 22-én a felsõ tagozat szakmai napot tart, amelynek keretében bemutató órákra és az azokat követõ szakmai megbeszélésekre kerül sor.

Március 27-én a délelõtti órákban az iskola tanulói kiûzik a telet. A Kiszehajtás hagyományos formában és útvonalon, hatalmas zajkeltés közepette kerül megrendezésre. Várunk minden érdeklõdõt a Kiszehajtás útvonalán és helyszínén, a Bársonyos-patak partján.

 

Márciusban módosulnak az intézmény alapdokumentumai. Az új törvényi feltételeknek megfelelõ kiegészítésekrõl a nevelõtestület alapos elõkészítõ munka után dönt. A legjelentõsebb változtatásra a pedagógiai program esetében van szükség. A nevelõtestületi döntések nagyban befolyásolják az intézményi mûködés jövõjét.

 

Versenyeredmények

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány Zrínyi Ilona matematika verseny területi fordulójára február 15-én került sor. Tanulóink a tehetséggondozó versenyen képességeiknek megfelelõ jó eredményt értek el, a középmezõnyben végeztek.

Szép magyar beszéd verseny eredményei: Vasas Vivien8. aosztályos tanuló országos döntõbe került a megyei fordulón elért 4. helyezésével. Felkészítõ nevelõ: Siskáné Bálint Zsuzsanna és Poroszkainé Urszin Márta. A megmérettetésre április elején, Kisújszálláson kerül sor. Farkas Gábor (5. a) az 5-6. évfolyamosok versenyében elért 8. helyezése jó reményekkel kecsegtetett.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

997025

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...