A jó pálinka titka
Az Ongai Kulturális Egyesület 2012-ben egy tematikus, 8 elõadásból álló képzési sorozatot indított a „A jó pálinka titka, a pálinkahibák felismerése és javításuk” címmel. Az õsz folyamán folytatódik az elõadássorozat.
Az egyes képzések célja, hogy a pálinkafõzésben érdekeltek, a minõségi pálinkát fogyasztók és készítõk hasznosítható gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minõsítésérõl, fajtajellegérõl, a cefrézés és a pálinkafõzetés minõségjavító lehetõségeirõl. Az egyes képzéseken az elemzett pálinkaminták száma 15 körül alakul. A képzéshez a szervezõk egy tál étel vacsorát biztosítanak
A képzés következõ alkalmainak tervezett tematikája:
Október 5. (péntek) 18.00 óra: szilvák, vadszilvák stb.
Október 22. (bedolgozott hétfõ): erdei és vadon termõ gyümölcsök stb.
November: szõlõk, törkölyök, borpárlatok stb.
December: vegyes pálinkák, likõrök stb.
Részvételi díj: 5000 Ft/fõ/alkalom.
Jelentkezési határidõ: az egyes meghirdetett képzési idõpontok elõtt egy héttel, legközelebb 2012. október 2.
A képzésekre jelentkezni lehet és információ kérhetõ Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétõl. E-mail cím: okeonga@upcmail.hu
További információ: www.okeonga.hu
- T. L. -