English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Helyreigazítás a „Felújítás a katolikus templomnál” cikkünkkel kapcsolatban

 

A katolikus templom a felújítási munkák idején (Fotó: Melecski Zoltán)A múlt havi számunkban beszámoltunk a katolikus templomnál folyó felújítási munkákról, melyben több téves adatot tettünk közzé, amiért az érintettektõl szíves elnézést kérünk. Kormos Csaba plébános úr helyreigazítási kérelmének ezúton teszünk eleget.

 

- Takács László fõszerk. -

 

A valóságnak megfelelõ és hitelt érdemlõ tájékoztatás az ongai római katolikus templom felújítását illetõen

 

A munkálatok valóban 2012. július közepén kezdõdtek. A hívek – és más jó szándékú emberek – adományából 867.000 Ft összeg folyt be. Ezúton is – templomi hirdetésekben már elhangzott – szeretném megragadni az alkalmat, hogy hálás köszönetet mondjak minden adakozónak és a Jóisten áldását kívánjam életükre!

 

Az Egri Fõegyházmegye – vagyis az egri érsekség – mintegy 1.400.000 Ft támogatást nyújt a torony felújításához. A nem pontos és tényszerû pénzügyi adatok közlése pedig komoly félreértésekre adhat okot, és feszültséget kelthet a lakosok és minden újságot olvasó körében. A felújítást végzõ vállalkozó, a felsõzsolcai illetõségû Németh Barnabás, aki minden munkálatánál igyekszik a tõle telhetõ legjobbat nyújtani és jól képzett, tisztességes szakemberei vannak. Ennek beszédes bizonyítéka az a legalább 1.000 templom, illetve egyházi épület, amelyeket a különbözõ keresztény felekezetek felkérésére épített avagy megszépített több mint 20 esztendõs építési vállalkozói pályafutása alatt. Nem csoda tehát, hogy ha a szükség úgy hozza, akkor egy idõben két helyen is dolgoznak, de nem úgy, hogy az állványokat ide-oda szállítják, hanem átgondoltan és tervszerûen, kapkodás nélkül, az idõjárás változásaihoz és a váratlanul adódó helyzetekhez igazodva.

 

Római katolikus templomunk búcsúja, Szûz Mária Szent Nevének tiszteletére szeptember 9-én/vasárnap/ volt. Az ünnep fél 12-kor szentségi körmenettel kezdõdött, majd Kecskés Attila Abaúj-zempléni fõesperes, c. kanonok megáldotta a felújított tornyot és bemutatta a szentmisét, melyben búcsúi szentbeszédet tartott. Erre az ünnepi alkalomra mindenkit nagy tisztelettel és szeretettel vártunk!

 

Az idei templombúcsút sajátos megvilágításba helyezi az a tény, hogy jövõre lesz római katolikus templomunk 75 éves. Az ez évi felújítás tehát egy olyan munka elsõ állomásának tekintendõ, melynek során az egész szenthajlékot meg kívánjuk szépíteni. Anyagi lehetõségeink tényleg erõsen korlátozottak, sok ember együttes jóakarata és összefogása azonban képes legyõzni a nehézségeket, ahogyan ezt eddig is megtapasztalhattuk. Hálásan köszönjük még egyszer mindenki jóságát és kérjük egyúttal a további támogatást és segítséget, nem csupán egyházközségünk, hanem egész településünk, Onga nagyközség javára!

 

- Kormos Csaba c. esperes, plébános -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1025212

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...