English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Rózsa László igazgató nyugdíjas búcsúztatóján (Fotó: T. L.)Jelentõs változások következtek be általános iskolánk életében. A tanév zárása egyben több pedagógus és takarítónõ utolsó munkanapjait is jelentette. Nyugdíjba vonult Rózsa László igazgató úr és Kacsándiné Bokor Ildikó, alsós munkaközösség vezetõ. Ugyancsak nyugdíjas lett Kozák Sándorné és Varga Erzsébet. Az igazgatói poszt betöltésére pályázatot írt ki az oktatási intézmény fenntartója. A pályázatról július 31-én döntött a képviselõ-testület. Az új vezetõ, Kovács György kinevezésében augusztus elsejével kapta meg az intézmény képviseletének jogát. Az intézmény új igazgatóhelyettese Takács László tanár úr lett. A vezetési program gerincét jelenti, hogy az iskola nemes hagyományaira építve igyekszik versenyképességét megõrizni.

 

Az ünnepélyes tanévnyitón (Fotó: Földesi Zsófia)A 2012–2013-as tanév szeptember 3-án ünnepélyes keretek között nyílt meg. Az ünnepélyen a tanulók mellett sok szülõ is részt vett. A tanévnyitó lendületes mûsorát a 3. b osztály tanulói adták bevonva a kicsiny elsõsöket is. A mûsort összeállították és levezényelték: Kovácsné Nagy Ágnes és Lukácsné Sass Rita tanító nénik.

 

Az új tanévben több mint negyven tanuló kezdheti meg iskolai pályafutását az általános iskola elsõ évfolyamán. Az angol nyelv emelt óraszáma mellett kiemelt szerepét a néptánc oktatás is megtarthatta. Ebben az oktatási formában immár három évfolyam mûködik.

 

Az elsõsök köszöntése (Fotó:Földesi Zsófia)Az általános iskola nevelõtestülete némileg átalakult. Kiskorú gyermekét neveli Minyó Ákosné tanárnõ helyettesítését Busku Anita Adrienn látja el. Kisgyermeket vár Kovácsné Tóth Melinda tanárnõ, akit Máriásiné Keresztúri Adrienn helyettesít. Malik Erika tanárnõ külföldi munkavállalása miatt megüresedõ helyét Bagány Máté tanár úr tölti be. Az angol órák megnövekedése miatt Szolyákné Mallák Ágnes tanárnõ munkájára is szükség van. További változást jelent, hogy az alsó tagozatos munkaközösség vezetését Tomorszky Marianna vette át. A diákönkormányzat mûködését Molitorisz Zoltán tanár úr segíti.

 

Új pedagógusok a tanévnyitón (Fotó: T. L.)Az osztályközösségek vezetését ebben a tanévben a következõ pedagógusok látják el: 1. a Pankucsiné Orosz Eleonóra, 1. b Máté Béláné, 2. a Nagyné Kavalecz Csilla, 2. b Rózsa Lászlóné, 3. a Solymosiné Kondás Anikó, 3. b Kovácsné Nagy Ágnes, 4. a Tomorszky Marianna, 4. b Kovácsné Gara Alice, 5. a Baloghné Szászi Edit, 5. b Szabóné Reszegi Éva, 6. a Kajtor Csaba, 6. b Takács László, 7. a Nagy Attila Albertné, 7. b Szakáczki-Ujházy Rita, 7. c Kerékgyártóné Makranczi Ildikó, 8. a Siskáné Bálint Zsuzsanna és 8. b Molitorisz Zoltán.

 

A tanévre való szakmai felkészülés keretében továbbképzéseken vettünk részt, ahol tapasztalatokat szerezhettünk egyrészt a betûtanítás új lehetõségeirõl, másrészt az interaktív tananyagok használatáról.

 

A pince elbontása (Fotó: K. Gy.)A tanévre való felkészülés során felfrissültek a tantermek és a kisegítõ helyiségek. A falak tisztító és fertõtlenítõ kezelése mellett újra lakkozásra kerültek a fenyõlambériás felületek. A felsõs tanulók központi épülete teljes külsõ megújuláson ment keresztül. Megváltozott a kettes számú épület színvilága is. Lebontásra került az udvaron elhelyezkedõ rendkívül veszélyes pince. A felszabaduló terület parkosítására az õsz folyamán sor kerül.

 

Szeptember közepén erdei iskolás programon vesz részt a 2. b és a 3. b osztály. Az Észak Erdõ Zrt. „Kedvenc madaram” címû rajzpályázatán elért kimagasló eredmény jutalmaként kap lehetõséget 48 tanuló. A Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskola változatos és izgalmas élményeket kínál iskolánk tanulóinak.

 

- Kovács György ig. -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1018982

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...