English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Költészet napi Görgey versünnep (Fotó: K. Gy.)Az általános iskola életében az április sem telt el eseménytelenül. Szinte varázsütésre számos pályázati projekt indult el ebben az idõszakban. A hónap kiemelt jelentõségét a következõ tanévre való beiratkozás fémjelezte.

 

Egyszerre négy pályázati projekt startolt a hónap folyamán. Az elsõ program érdekességét a résztvevõk köre és a tematikája adja. Felsõzsolca város könyvtárával és további felsõzsolcai oktatási és nevelési intézményekkel fejlesztõ játékok alkalmazására kötöttünk megállapodást. A program keretében közös és intézményi foglakozások, vetélkedõk és közösségépítõ kirándulások valósulnak meg.

 

Kiszehajtás (Fotó: T. L.)A második program indítása már korábban megtörtént, de a tényleges tevékenységek az áprilisi, májusi, illetve júniusi idõszakban valósulnak meg. A Bács-Kiskun megyében található Petõfiszállás általános iskolájával kötött intézményünk testvériskolai megállapodást. A partnerkapcsolat keretében a közeljövõben számos közös kirándulás és tábor fog megvalósulni. Az ongai Görgey Artúr Általános Iskola delegációja május 9-én és 10-én mutatkozott be a petõfiszállási Petõfi Sándor Általános Iskolában. Iskolánkat képviselõ csapat 23 tanulója színvonalas mûsorral kedveskedett vendéglátóinak.

 

TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0017 "Így foglalunk mi!" címû projekt.

 

A harmadik pályázat jelentõsége kiemelt, hiszen nem szól másról, mint a köznevelés fejlesztésérõl. A kicsit általánosító projektcím mögött azonban az intézményi hatékonyság növelésének célja áll.

 

 

TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 "Köznevelés az iskolában" címû projekt.

 

Rácz Boróka szavalata (Fotó: K. Gy.)A negyedik program az Ongai Kulturális Egyesülettel közösen valósul meg. A projektnyitó rendezvényre április 15-én került sor. Az iskolavezetés régi vágya látszik testet és gyakorlatot ölteni. A beszédes pályázati cím önmagáért beszél "Közösségi gyümölcsbank és tankert létrehozása." Az általános iskola adott tanulóközössége aktív részvételével, tehát fizikai munkájával járul hozzá a program keretében ültetett gyümölcsfák növekedéséhez és termõvé neveléséhez. A program kiemelt része az önellátásra való nevelés. Aki e területet ismeri, az tudja, hogy ez mennyire fontos. Mindhárom pályázat reményeink szerint segíti majd elérni azt, hogy az általános iskolában megszerzett tudás, ismeret, jártasság és készség tanulóinkat még eredményesebbé tegye. A négy projekt mellett természetesen nagyon várjuk a tornacsarnok építésének a megkezdését is.

Általános iskolánk nevelõtestülete a hónap elején negyedéves értékelés keretében megvitatta a tanulókkal kapcsolatos problémákat. Az eredményes tanév érdekében több tanuló és szülei esetében éltünk a felszólítás és figyelmeztetés eszközével. Bízunk abban, hogy az idejében feltárt eredményességi problémák kezelésével csökken az évismétlõk száma.

 

Az általános iskolában folyó nevelõ- és oktatómunkáról április 8-án, a képviselõ-testületi ülésen számolt be intézményünk vezetése. A képviselõ-testület beszámolónkat elfogadta.

Ebben a tanévben meglehetõsen késõn érkezett el a tavaszi szünet. Hagyományainkhoz híven a szünetet hangos kiszehajtás keretében vártuk. Télûzõ próbálkozásunk nagyon eredményesnek bizonyult.

 

Leendõ elsõsök (Fotó: K. Gy.)A következõ tanév, a 2014/2015. tanév elsõ osztályos tanulói április végén iratkoztak be. Az óvodákból érkezõ magas létszám miatt elõre láthatólag három csoport kezdheti el a tanulmányait szeptemberben. Örvendetes számunkra, hogy más településekre járó óvodások szülei is intézményünket választották. Iskolánk és nevelõink a legmagasabb szintû pedagógiai munkával fogják megköszönni ezt a megtisztelõ bizalmat.

Május hónapban hagyományosan Bemutatkozik az iskola. A tanévet átfogó rendezvény mûsorszámai érdekes és izgalmas percekkel várják az érdeklõdõket. A mûsor legjelentõsebb produkciója természetesen a nyolcadik évfolyamos keringõje. A tanulók már hetek óta lázasan készülnek a fellépésre. A bemutatóra május 16-án, pénteken 17 órától kerül sor.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

997012

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...