English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Ongai képzõmûvészek bemutatkozása

 

Az Ongai Kulturális Egyesület idei tervei között szerepel egy helyi képzõmûvészeti album megjelentetése, ahol a mûvészetek iránt fogékony, városunkból elszármazó vagy most is itt élõ alkotók mutatkoznának be alkotásaikkal. Addig is, amíg az album nem készül el, új rovatot indítottunk, melyben hónapról hónapra bemutatunk egy-egy Ongán élõ vagy Ongához kötõdõ képzõmûvészettel (is) foglalkozó mûvész embert és néhány alkotását. Ez utóbbiakat sajnos újságunk hasábjain csak fekete-fehérben tudjuk közzé tenni, de az albumban mindenki számára színesben is megcsodálhatók lesznek a mûalkotások.

 

- T. L. -

 

Kapusi Viktória

 


Kapusi ViktóriaGyermekkoromtól Ongán élek. Általános iskolába is ide jártam, és már akkor is sokat rajzoltam, festettem. A barátaim, osztálytársaim nem is értették pályaválasztásom okát, de az akkori helyzet mást kívánt, annak ellenére, hogy én is tisztában voltam azzal, mi is az, ami inkább érdekel.

 

Lett egy szakmám, de rövidesen tovább léptem. A kreativitásom pár évig csak otthoni környezetben alkalmaztam, mígnem lehetõségem nem nyílt rá, hogy valami olyat tanulhassak, amivel kifejezhetem önmagam.

 

November reggelBudapesten egy szerb származású iparmûvésznél elkezdtem az ólomüveg készítését tanulni. Ez nem egy tanfolyam volt, hanem több hónapig tartó kurzus, ahol nem csak a technikát sajátíthattam el, hanem megtanított arra is, hogy most már másként szemléljem a világot, alkotóként figyeljek a környezetemre. A festésre is õ inspirált. Látva a festményeit, gondoltam arra, hogy én is megpróbálom e tevékenységet.

Több éven át csak az ólom, és a tiffany technológiával készített üvegek tartoztak a profilomba. Ajtókba, ablakokba készítettem üvegbetéteket, valamint lámpákat, dísztükrüket. Nem sokkal késõbb a tradicionális üvegfestés is a szakmám része lett, így lehetõségem nyílt egy templom üvegeinek elkészítésére is.

 

Görög nõk korsókkalA festést- ami elsõsorban olajjal vászonra festést jelent -, csak három éve kezdtem. Saját képeim ugyan voltak, de csak egy üvegmunkám alkalmával történt, hogy portréképek festésére kértek fel. Elvállaltam. A megrendelõm elégedett volt, a környezetem pedig csodálkozott.

 

New York a Hudson felõlMost már a megrendeléseken kívül is festek, és olajon kívül még az akvarellt is szívesen használom. Szeretem a színeket, a fények játékát, terveim között ezek ábrázolása szerepel.

 

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

996135

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...