English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

V. Ongai Pálinkaverseny


2014 elsõ pálinkaversenye! Az Ongai Kulturális Egyesület meghirdeti az V. Ongai Pálinkaversenyt!

A verseny meghirdetésének köre: az ország bármely területérõl, sõt a határon túlról is nevezhetnek magánfõzõk, bérfõzetõk és kereskedelmi bérfõzdék.

Nevezési határidõ és a minták átvétele: 2014. január 10. 16.00 óra, személyesen az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2. új épületszárny), illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).

Nevezési minta: fajtánként minimum 2-szer 0,33 liter.

Nevezési díj: párlatonként 2500 Ft.

Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfõzõk, a bérfõzetõk és a kereskedelmi pálinkafõzdék. A párlatok leadásával egy idõben a nevezéshez csatolni kell a hivatalos bérfõzetési lap másolatát.

 

Ünnepélyes eredményhirdetés idõpontja és helye: 2014. január 25. 18.00 óra, Lillafüred - Palotaszálló, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkagálán és bálon.

 

Díjazás: oklevelek, érmek, ajándékcsomagok, szponzori felajánlások közel 1,5 millió Ft értékben.

 

Kedvezmények:

- Ha valaki az V. Ongai Pálinkaversenyen 16 pontot, vagy többet ér el, akkor kedvezményt kap a nevezési díjából a világon legrangosabbnak tartott gyümölcspárlat versenyre, a Destillatára éppúgy, mint a többi általuk elfogadott regionális osztrák, német, olasz, svájci és egyéb közép-európai versenyek résztvevõi.

- Az a bérfõzetõ magánszemély, akinek pálinkája az V. Ongai Pálinkaversenyen érmet nyer, ugyanazon versenypálinka nevezési díjából a gyulai Pálinka Világkupán 10-30% kedvezményt kap.

- A versenyre nevezett személyek közül (maximum 200 fõ) ingyenes belépõt kap az eredményhirdetésre és az ahhoz kapcsolódó pálinkabálra Lillafüreden, a Palotaszállóba. (A rangsort a nevezett pálinkák száma határozza meg.)

 

Amit még érdemes tudni:

- 2014-ben Magyarországon, pálinkaversenyen eddig még nem használt bírálati rendszer szerint történik az értékelés, aminek a lényege, hogy a pontok több mint 60%-át a szájban érezhetõ dolgokra adják a bírálók.

- Továbbfejlesztett pálinkabíráló szoftverrel történik a bírálat, mely minden korábbinál jobban kizárja a szubjektivitást: minden pálinkát legalább 4 fõ, de szükség esetén akár 8 fõ értékel egymástól függetlenül.

- A lehetõ legjobb bírákat igyekszünk meghívni a zsûrizéshez, akik több elõ-bíráló tréningen is felkészülnek a pálinkák minõsítésére.

 

A pálinkabálon a Palotaszállóban (Fotó: T. L.)A 2013-as versenyrõl:

- A IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyre 264 nevezõtõl összesen 785 nevezett pálinka és párlat érkezett az ország egész területérõl. A nevezések nagy száma jelzi a verseny széleskörû elismertségét, megerõsítve a 2012-ben már elért, az ország egyik legnagyobb pálinkaverseny pozícióját. A versenyen a bérfõzetõk és a magánfõzetõk mellett már a nagyobb kereskedelmi fõzdék is képviseltették magukat.

Az országosan elismert szakmai zsûri döntése alapján arany oklevelet kapott 36, ezüst oklevelet 159, míg bronz oklevelet 190 pálinka. 14 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra.

- A zsûri tagja volt: Lovassy György elnök (Pálinka-technológiák), Czakó Gábor (Bestillo Pálinkaház), Csobolya Attila (Várda Drink), Fabulya Attila (Prémiumital Shop), Fõfai Krisztina (Márton és Lányai Pálinka), Háger-Veres Zoltán (Aroma Bázis Kft.), Hornung Zoltán (Gyulai Pálinkamanufaktúra), Kaizer Gábor (Agárdi Pálinka), Komáromi János (Tuzséri Pálinkamanufaktúra), Krizl Edit (Brill Pálinkaház), Nagy Attila (Brill Pálinkaház), Nagy Árpád (Árpád Pálinkatanya), Nyilasi Béla (Bükkaranyosi Pálinka Kft.), Pataki Attila (Pálinkapatak Kft.), Pucsok Sándor (Tiszadadai Pálinkafõzde), Szónoczky István (Szõlõpárlat- és Likõr Manufaktúra Kft.), Ujváry Balázs (Fermentum Pálinka) és Vértes Tibor (Agárdi Pálinka).

 

További információk: részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat, odaítélhetõ díjak, nyeremények, nevezési kategóriák, letölthetõ nevezési lap elérhetõ az egyesület honlapján: www.okeonga.hu. További felvilágosítás kérhetõ a 46/464-260-as, a 70/313-3216-os vagy a 70/313-1454-es telefonszámon, illetve e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.

 

Várjuk nevezését! Szóljon ismerõseinek is!

 

- Ongai Kulturális Egyesület nevében: Takács László OKE elnök, versenyigazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

996423

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...