English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Labdarúgó õsz

 

Labdarúgó szakosztályunk idei õszét szeretném bemutatni röviden. Külön kitérnék csapataink szereplésére, illetve a beindult pályázatok kimenetelére, lezajlására és a sporttelepen elkezdett fejlesztésekre.

 

felnõtt labdarúgók (Fotó: Réthy Róbert)A felnõtt csapatunk idén is az Arany Fácán Megyei I. osztályban kezdte meg a szereplését. Keretünk komoly változáson ment át. Távozott tõlünk Orlóczki Krisztián (külföld), Nagy Dávid (külföld), Erdei-nagy Norbert (Sajóbábony), Banu Attila (Bükkábrány). Érkezõ oldalon Somogyi Szabolcs (DVTK), Vécsei Márk (DVTK), Gierling Csongor (Mád), Tóth Norbert (Aszaló), Apostol Attila (Sajóvámos). Az új arcokkal kiegészülve, egy nagyon fiatal csapattal mentünk neki az idei bajnokságnak. Sajnos a munkahelyi elfoglaltságok miatt az edzésre járás messze elmaradt az általam elvárttól. Természetesen nem lehet ezen tényezõre fogni a gyenge szereplést. Több összetevõje van az elért "eredménynek". Fiataljaink nem tudtak megfelelõen felpörögni, illetve az újjak nem tudták felvenni a megye I. ritmusát, stílusát. Nem kívánok mentegetõzni, legkevésbé sem a bizonyítványt magyarázni. Azon leszünk, hogy a télen megfelelõ erõsítések mellett sikeresen kijavítsuk a "félévi bizonyítványunkat", a 15. helyet. A Magyar Kupában eddig jól vettük az akadályokat. Két meccsbõl, mind a kettõt megnyertük és várjuk a 4. forduló sorsolását. A csapat házi gólkirálya Ruzsvánszki Róbert lett 7 góllal.

 

U19 (fotó: Réthy Róbert)U19-es csapatunk egy jó õszi szezonon van túl. A fiúk a 7. helyen telelnek. Örömteli, hogy a most felkerült, a korosztálytól 3-4 évvel fiatalabb játékosok remekül beértek, és nagy fejlõdésen mentek keresztül, amely ott csúcsosodott ki, hogy kupameccsen pályára léphettek a felnõtt csapatban, ahol nem okoztak csalódást. A fejlõdésüket biztosítja az a dolog, hogy a felnõttekkel együtt edzenek, így közelrõl is elleshetnek egy-két trükköt, megoldást az idõsebb, tapasztaltabb játékosoktól. Csapatunk házi gólkirálya Szabó Zoltán lett.

 

U17-es csapatunk jelen pillanatban az utolsó helyen szerénykedik. Sajnos nem csak a csapat szereplése az, ami aggodalomra adhat okot, hanem az is, hogy a fiúk hozzáállása sem volt megfelelõ. Mindenképpen elõre kell lépniük, hogy biztosított legyen a zavartalan utánpótlás áramlás. A csapat legeredményesebb játékosa Lakatos Márk volt. Edzõjük Boszák Zoltán volt.

 

U15-ös csapatunk a 10. helyen telel. A bajnokság elején nagyon jól kezdtek a fiúk, aztán sajnos a teljesítményük és a szorgalmuk is visszaesett. Nagyon sok tehetséges fiú szerepel a csapatban, és a mostani keret még legalább 2 évig együtt játszhat amiatt, mivel az egyik legfiatalabb csapat a miénk. Edzõjük Jónyer Gergely.

U13-as csapatunk számára az idei évtõl tornákat írtak ki a bajnokság helyett. A rendezvényeken a Borsod Volán (1, 2), Tiszalúc, Alsózsolca, MVSC, Felsõzsolca csapataival mérték össze játékosaink az erejüket. Elmondhatjuk, hogy viszonylag jól szerepelt a gárda, hiszen volt amikor 3. helyezést szereztek, de volt amikor csak az 5. helyet csípték meg. Edzõjük Jónyer Gergely.

 

U11, U9, U7-es csapataink. Az idei évtõl komoly változás történt a Bozsik Programos korosztályoknál. Együttmûködési megállapodást kötöttünk a Görgey Artúr Általános Iskolával és a Bársonyos Óvodával. A megállapodás keretein belül, a tanítási, foglalkozási idõ alatt megfelelõ szakemberek vezetése mellett történik a gyermekek edzése. A versenyeztetést az egyesületünk biztosítja, illetve az intézmények beneveztek az Intézményi Bozsik Programra, így gyermekeink "két fronton" állnak harcban. Az U11, U9-es csapatokat Thür Antal és Kajtor Csaba készíti fel, az U7.esek az én vezetésemmel készülnek.

 

Pályázatok, fejlesztések: Egyesületünk ismételten sikeresen pályázott TAO-s forrásra. A nyertes pályázaton 5 729 000 millió forintot nyert. Jelen pillanatban a vállalkozók megkeresése zajlik, akik egyesületünknek fizetik be a társasági adójukat. Kérem, aki ebben tudna segíteni, jelentkezzen a 06-30/451-5400-ás telefonszámon. Másik TAO-s forrásból sikerült 10 millió forintot nyerni öltözõ bõvítésre. Ennek köszönhetõen plusz két öltözõvel bõvül az öltözõ épületünk. Az önkormányzatunk eredménnyel pályázott egy külsõ vizesblokkra, amely a nézõk számára teszi komfortosabbá a mérkõzések megtekintését.

Sikeresen kialakítottuk a nézõk számára közlekedõ járdákat. Centerpályánkon nagy felújítást hajtottunk végre a DVTK szakembereinek segítségével. Önkormányzati segítséggel és megfelelõ önrésszel teljes egészében felújítottuk a centerpálya világítását.

 

A következõ nagy projektünk során az új öntözõrendszer kiépítése zajlik. Egy új szivattyúházat fogunk létrehozni, és onnan vezetjük majd el az öntözõrendszert mind a center, mind az edzõpályára. A szivattyúház fölé egy lelátót fogunk építetni, amely garázsként és raktárként is üzemelni fog. Terveink szerint ezen újítások a tavaszi szezon megkezdése elõtt befejezõdnek.

 

Végezetül szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a félévünkhöz. Hatalmas köszönet illeti Madzin Tibor polgármestert, Farkas Lászlóné jegyzõt és a képviselõ-testületet, akik végig erõn felül támogattak bennünket, és akik nélkül ma nem lenne Ongán sportélet. Külön köszönetet érdemel Gondos Andorné, Kozma János, Kozák István, Sebestyén Géza, Kimás Gábor, Berta István, Murányi István, az ongai polgárõrség, az ongai tûzoltóság, id. Varacskai István és felesége, Kosnyíder Csaba és Kovács Tamás. Továbbá szeretném külön kiemelni Kovács Györgyöt, aki lehetõvé tette, hogy a hozzánk érkezõ vendégcsapatok kulturált körülmények között öltözhessenek, ameddig nincs öltözõnk, illetve köszönjük Póti Imrének, hogy ezen alkalmakkor felügyelt és nyitotta, zárta az iskolát szabadidejében! Reméljük továbbra is bírjuk segítõink bizalmát, és együtt sikeresebbé tehetjük a 2014-es évet! Hajrá Onga!

 

- Varacskai István szakosztályvezetõ -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1018963

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...