English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Ilyen volt 2013 Ongán!

 

Megkértük az ongai lakosokat, hogy mondják el véleményeiket a 2013-ban történõ különbözõ ongai fejlesztésekrõl, milyen változást tapasztaltak az idén, és ezek közül mi jó és min kell még változtatni.

 

Koleszár Józsefné Marika: Véleményem szerint a 2013-as évben sok pozitívum érte Onga városát. Ilyen például a falu várossá avatása. Pozitívumként kiemelem a közbiztonság megfelelõ mûködését. A város fejlõdését segítette az utak és különbözõ régebbi épületek (öregek otthona és a Szociális Szolgáltató Központ) támogatásból való felújításai. A napokban már elkezdtük a dolgozókkal az ünnepi hangulat megteremtését a központban. A Szociális Szolgáltató Központ dolgozói Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván az Ongai Kékdaru olvasóinak.

 

Szikoráné Fidrus Erzsébet: Fontos esemény volt számomra a településünk várossá avatása. Ezzel kapcsolatban sok infrastrukturális fejlõdés zajlott Onga területén, gondolva itt az utak, a sportpálya és a közterületek felújítására, létrehozására. Az ünnepek közeledtével a karácsonyi díszek és fények emelik a város színvonalát.

Nevelõs Szabolcs, aljegyzõ: 2013. január elsejével megkezdték mûködésüket a járási hivatalok. A korábban jegyzõi hatáskörbe tartozó egyes igazgatási hatósági ügyek intézése a közigazgatás minél hatékonyabb mûködésének jegyében ezt követõen egyrészt a járási hivatal törzshivatalához, másrészt a járási hivatal szakigazgatási szerveihez került át. Az ongai Görgey Artúr Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola állami fenntartás alá került. Az önkormányzat pénzügyi, támogatási rendszere is fejlõdött. A városi cím adományozásával elismerték a település fejletségét és a térségben betöltött szerepét. A közmunka program bevezetése sok szegényebb ember életét megkönnyíti, hiszen ez az egyetlen bevételi forrásuk. A város további fejlõdését elõsegíti, hogy a település adósságát átvállalták.

 

Kovács Zoltán: Elégedett vagyok azzal, ami a 2013-as évben történt Ongán. Fontosnak tartom, hogy ezeket a fejlesztéseket folytassák a közeljövõben is, és újabb fejlesztésekkel növeljék még Onga színvonalát. Tapasztalatom szerint jót tett a településünk várossá avatása, hiszen ezzel a kereskedelemben is növekedett a vásárlóink száma.

 

Ládi Eszter: Ebben az évben sok fejlesztés valósult meg Ongán. Gondolok itt az utak felújítására, és remélem, hogy ezek a munkálatok a jövõben is folytatódni fognak a megfelelõ színvonalon és módon. Közvilágítás terén vannak negatív észrevételeim. Olyan utcák is vannak, ahol nincs megfelelõ közvilágítás, remélem, azt hamarosan pótolják (pl. a vasútállomás aluljárója). A városavató megszervezése és programjai nagyon színvonalasan sikerültek.

 

Bialkó Erika: Nagyon elégedett vagyok városunk fejlõdésével, hiszen sok változáson esett át a település, amit megünnepelhettünk a városavató rendezvényen. Nagyon tetszettek a programok, amik közül kiemelném a Republik koncertet és a nap végét záró tûzijáték. Sok utat újítottak fel, amire már régóta vártak a lakosok. Remélem a kimaradt utcákban is megtörténnek ezek az felújítások. Meg kell, hogy említsem a városban már híressé vált nagyszabású pálinkafesztivált is, amely már országos szintre emelkedett.

 

Kiss Ferencné: Nagyon régóta lakok már itt Ongán, és ha az elmúlt éveket nézem, mostanára rengeteget fejlõdött a város. Mindennel elégedett vagyok, ami itt zajlik a városunkban. Nem tudok rosszat mondani Ongáról, szeretek itt élni, az évek ezt bizonyítják. Nagyon tetszik Onga központjában létrehozott park és a különbözõ parkosított területek. Sok régebbi épület felújításon esett át, ami szebbé teszi a város képét.

 

- Mádliné Lackó Helga és Koncz Tímea -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

997015

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...