English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Szociális Munka Napja

 

A Szociális Munka Napja alkalmából az Ongai Szociális Szolgáltató Központban köszöntöttük a szociális területen dolgozókat, a társult önkormányzatok szociális munkatársait Onga, Alsózsolca, Arnót, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emõd, Felsõzsolca, Harsány, Kisgyõr és Répáshuta településekrõl.

 

Onga Város Önkormányzata és az Onga és Társult Települések Szociális és Gyermekjóléti Társulása nevében Farkas Lászlóné Onga Város jegyzõje köszöntõjében Teréz anya szavait idézte:

 

"Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel."

(Teréz anya)

 

"Õszinte megbecsülésünket fejezzük ki azoknak, akik nap, mint nap hitükkel és meggyõzõdésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak - legyen az gyermek, felnõtt, idõskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, - az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tõlünk telhetõ segítséget. Azok elõtt a szociális területen feladatot ellátó kollégák elõtt tisztelgünk, akik nélkül nem lenne mûködtethetõ a szociális intézményünk. Nagyra értékeljük az e területen dolgozók kimagasló társadalmi hasznosságú tevékenységét." - fogalmazott jegyzõ asszony.

 

A társulás és az intézmény nevében Hadházi Ferencné intézményvezetõ is nagy tisztelettel köszöntötte a résztvevõket és a szociális terület dolgozóit a következõ szavakkal.

 

"Tisztelt Jegyzõasszony, kedves kollégák!

A Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete 1997. november 12-én hirdette meg a szociális akció nemzetközi napját, a társadalmi kirekesztés elleni harc jegyében. Magyarországon is így lett november12. aszociális munka napja.

A szociális munka etikai kódexe szerint munkánk célja, hogy megelõzzük, enyhítsük, illetve megakadályozzuk az egyének, családok, csoportok, közösségek nélkülözését és szenvedését. Mi mindannyian ezt az emberpróbáló életpályát választottuk, sokszor az élet árnyékos oldalán járunk, naponta szembesülünk a nehéz sorban élõk gondjaival, együttérzést és segítséget nyújtunk nekik, enyhítünk terheiken.

 

Magyarországon ma már az emberek 1/3 része valamilyen szociális ellátást, segítséget igényel. Munkánk a szó legnemesebb értelmében szolgálat, amihez alázat, szilárd hit és belsõ tartás szükséges. Feladataink ellátása nemcsak sokoldalú szakmai tudást kíván, hanem másokért vállalt felelõsséget és áldozatot is. Azon fáradozunk, hogy megértsük az emberek kívánságait, elvárásait, tiszteletben tartva emberi méltóságukat, önállóságukat.

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki számára életkorának és egészségi állapotának megfelelõ színvonalas életkörülményeket és biztonságot teremtsünk. Különösen így van ez most, amikor egyre fokozódóbb teher nehezedik ránk, mind több a segítségért nyúló kéz, napról napra több a feladat. A társulás, a magam és az ellátottak nevében köszönöm áldozatos munkátokat.

 

Böjte Csaba szavaival kívánok sok erõt, kitartást, jó egészséget, magánéletetekben örömöt, boldogságot mindnyájatoknak.

 

"A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom, annak kell adni, akinek szüksége van rá. A szeretet és a tisztelet irányítson benneteket, és mindig legyetek jók egymáshoz."

Egy másik gondolat intelemként:

 

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. Mivel olyan izgatott a jövõjével kapcsolatban, hogy elfelejti élni a jelent, az eredmény az, hogy nem él sem jelenben, sem jövõben: úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán."

 

- Onga Város Önkormányzata -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

995955

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...