English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Elsõsök a Szép magyar beszéd versenyen (Fotó: K. Gy.)Nyitott kapukkal várta iskolánk az érdeklõdõ szülõket és hozzátartozókat a hagyományosan novemberre meghirdetett nyílt tanítási napokon. A bemutató foglalkozások iránt mindkét tagozaton nagy érdeklõdés mutatkozott. Legnagyobb népszerûségnek az angol, magyar és matematika órák örvendtek.

 

Értékelõ konferenciákon elemezte az alsó- és felsõ tagozatos munkaközösség a tanév elsõ negyedéves idõszakát. A tanulmányi eredmények mellett megvitatásra kerültek a tanulók ügyes-bajos dolgai. Az iskolai eredményesség fontos eleme a fegyelem és a kitartóan szorgalmas munka. A legnagyobb problémát változatlanul a sok hiányzás jelenti. A munkaközösségek áttekintették az egész napos iskola bevezetésének tapasztalatait. Rendkívül örvendetesnek tartjuk, hogy a tanulók részvétele a délutáni foglalkozásokon meghaladja a kilencven százalékot.

 

Dr. Mengyi Roland a bálon (Fotó: K. Gy.)A magyar nyelv napját november 13-án ünnepeltük. Iskolai hagyományainknak megfelelõen, az emléknaphoz kapcsolódva novemberben rendeztük meg a "Szép magyar beszéd" (alsó tagozat) és a "Szépen szólj! (felsõ tagozat) nyelvhasználati versenyeket. A tanulók számos kategóriában mérettették meg magukat a szigorú zsûrik elõtt. A helyes nyelvhasználat mellett figyelmet fordítottunk a helyesírásra és a szépírásra is. Az elõadott produkciók száma mind a két tagozaton meghaladta a kettõszázat. A legeredményesebb versenyzõk könyvjutalomban részesültek. A megmérettetés szervezéséhez nagyon komoly segítséget nyújtott az általános iskola Szülõi Munkaközössége és a városi mûvelõdési ház.

 

Szülõk fellépése a Katalin bálon (Fotó: K. Gy.)Iskolánk alsós csapata 1. helyezést ért el a szikszói Szepsi Csombor Márton Gimnázium, Szakképzõ Iskola és Általános Iskola Állatok világnapja alkalmával rendezett vetélkedõjén. A csapat tagjai Budai Napsugár 2. b, Rácz Boróka 3. b és Galyas Mercédesz 4. b. Felkészítõ nevelõjük Rózsa Lászlóné.

 

Intézményünk Szülõi Munkaközössége immár 25. alkalommal rendezte meg hagyományos Katalin-bálját. A jótékonysági bál évrõl-évre újdonságokkal és meglepetésekkel várja azokat, akik fontosnak tartják a helyi köznevelés ügyét. Megyénk legmagasabb szintû önkormányzati szerve, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyûlés, elnöki szinten képviseltette magát a rendezvényen Dr. Mengyi Roland személyében. Az általános iskola szülõi szervezete méltó házigazdája volt az eseménynek. Látványos megnyitó mûsorral, finom vacsorával és értékes tombolatárgyakkal ajándékozta meg az est vendégeit. A bál bevétele elsõsorban tanulóink jutalmazását, versenyeztetését és az otthonosabb iskolai környezet kialakítást szolgálja.

December elsõ hetében rendezi meg iskolánk a roma etnikumú tanulók szépkiejtési versenyét. A rendezvény három fél együttmûködése keretében kerül megrendezésre. Az általános iskola mellett szerepet kap a lebonyolításban a Csokonai Vitéz Mihály Mûvelõdési Ház és Könyvtár és a helyi roma közösség képviselõi. Ez a vers- és mesemondó verseny jelentõs szerepet játszik az általános iskola esélyegyenlõségért végzett szolgálatában.

 

Intézményünk is részt vesz a közmunka program téli foglalkoztatás lebonyolításában. A város önkormányzata és iskolánk közösen biztosítja az "Újra tanulók!" képzés feltételeit. Az általános iskola a személyi feltételek mellett padokat, táblákat és egyéb oktatási eszközöket ad a tantermek felszereléséhez. A városi önkormányzat pedig tantermekkel, a szükséges fûtéssel, világítással támogatja a téli közfoglalkoztatást. Az osztálytermek kialakítására a Berzsenyi utcai 9. szám alatti szolgálati lakásban került sor. Így sikerült biztosítani gyermekeink zavartalan iskolai munkáját.

 

December az ünnepi várakozás idõszaka az iskolában is. Intézményi szintû programjaink a karácsonyi koncert december 18-án 17 órától, illetve a karácsonyi mûsor december 21-én 12 órától kerül megrendezésre. Iskolánk is részt vesz az adventi gyertyagyújtás programjain. December 21-én a karácsonyi mûsort követõen gyújtjuk meg vendégeinkkel közösen a negyedik gyertyát.

 

A szokatlanul hosszú téli szünet után, január 6-án indul újra a tanítás.

Kellemes ünnepeket!

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1025214

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...