English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Pálinka bírálati képzés õszi ízekbõl

 

November 29-án ismét nyílt pálinkabírálati képzést tartott az Ongai Kulturális Egyesület. Ez alkalommal az õszi gyümölcsökbõl készült pálinkák és párlatok kerültek terítékre: szõlõk, szilvák birsek, almák, körték, kökények, törkölyök, de kóstoltak a jelenlévõk borpárlatot vagy éppen csipkébõl készült pálinkát és likõrt is.

 

A képzés célja a gyümölcsök fajta jelleges ismerete mellett továbbra is az volt, hogy a pálinkafõzésben érdekeltek, a minõségi pálinkát fogyasztók és készítõk olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minõsítésérõl, fajtajellegérõl, a cefrézés és a pálinkafõzetés minõségjavító lehetõségeirõl, a pálinkák szakszerû bírálatáról, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.

 

A képzést Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, az V. Ongai Pálinkaverseny zsûri elnöke vezette.

 

Terveink szerint 2014 februárjától új köntösben, egy új tematikus sorozattal várjuk a pálinkabarátokat a következõ tréning sorozatunkra!

 

- T. L. -

Pálinkaverseny és képzések

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

458544

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...