Pálinka bírálati képzés õszi ízekbõl
November 29-án ismét nyílt pálinkabírálati képzést tartott az Ongai Kulturális Egyesület. Ez alkalommal az õszi gyümölcsökbõl készült pálinkák és párlatok kerültek terítékre: szõlõk, szilvák birsek, almák, körték, kökények, törkölyök, de kóstoltak a jelenlévõk borpárlatot vagy éppen csipkébõl készült pálinkát és likõrt is.
A képzés célja a gyümölcsök fajta jelleges ismerete mellett továbbra is az volt, hogy a pálinkafõzésben érdekeltek, a minõségi pálinkát fogyasztók és készítõk olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minõsítésérõl, fajtajellegérõl, a cefrézés és a pálinkafõzetés minõségjavító lehetõségeirõl, a pálinkák szakszerû bírálatáról, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.
A képzést Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, az V. Ongai Pálinkaverseny zsûri elnöke vezette.
Terveink szerint 2014 februárjától új köntösben, egy új tematikus sorozattal várjuk a pálinkabarátokat a következõ tréning sorozatunkra!
- T. L. -