English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

A III. Ongai Páros Pontyfogó Horgászversenyen!

 

Mint ahogy a kiírásban szerepelt, a megmérettetés a III. számú. Ígéretünkhöz hûen 2013. évben is megrendezésre került a verseny. A közel 12 hektáros, VII. számú tavunk lett a rendezvény helyszíne. Ebben az évben is 35 párost tudtunk egymás zavarása nélkül, a horgászállásokra leültetni. A verseny gördülékeny lebonyolítását 13 fõs rendezõi csoport végezte.

 

A verseny elõkészületei (Fotó: Fekete Kornél)A rendezvény megszervezése rendkívül összetett feladat elé állította a szervezõket. Ezúton is szeretném megköszönni áldozatos munkájukat. Külön köszönettel tartozunk a támogatóknak, akik anyagi támogatásukkal segítették a verseny lebonyolítását. Itt kell megemlítenem a Len-Véd Kft. képviseletében Lengyel Tamás és Lengyel János urat. Az ongai Százforintos Bolt tulajdonosát, Kinik Sándor urat. A Joker Presszó tulajdonosát, Borissza Róbert urat. A Nemzeti Együttmûködési Alapot.

2013. június 15-16-án megrendezett III. Ongai Pontyfogó horgászversenyünk összdíjazása: 150.000 Ft volt.

 

A verseny horgászhelyek kijelölése (Fotó: Fekete Kornél)Az idõjárás kegyeibe fogadta a verseny résztvevõit. A mostanában már megszokott extrém idõjárási körülmények elkerültek minket. Reggel 8 órakor kezdõdött a rendezvény. Regisztráció, köszöntõ, sorsolás, versenyszabályzat ismertetés, horgászhelyek elfoglalása, táborok felépítése, etetés eseményei követték egymást a tényleges verseny elõtti idõszakban.

 

A gyõztesek (Fotó: Fekete Kornél)Június 16-án 12.00 órakor indult el a III. pontyfogó horgászversenyünk. Versenyzõink hatalmas elánnal kezdtek. Már 12 óra 15 perckor merítõ szákba került az elsõ értékelhetõ hal. Érdekes módon a tó nyugati felében kezdték el fogni a halakat, míg a keleti felében senkinek nem akadt hal a horgára. A kialakult helyzet 19 órára teljesen megváltozott. A tó nyugati felében megszûnt a halfogás, míg a keleti és középsõ részekben megindult.

18.00 órakor a szervezõk kihordták a horgászállásokra a vacsorát, ami vaddisznó pörkölt volt házi tarhonyával, savanyúval. A remek vacsora után mindenki újult erõvel fogott neki a halfogásnak. Sajnos a tó nyugati felében horgászok nem igazán kapkodtak a botok után de a tó többi részén szépen fogtak a versenyzõk.

Több versenyzõnk kiépített táboránál 5-10 fõs baráti társaság gyûlt össze, rendkívül jó hangulatot teremtve. A verseny résztvevõi zömében B.-A.-Z. megyébõl érkeztek, de volt budapesti versenyzõnk is.

 

A gyermek horgászversenyen (Fotó: Fekete Kornél)Az éjszaka folyamán bár nem állt meg, de csökkent a halak kapókedve. A reggel 6 órai összesítõk alapján úgy tûnt, hogy az elsõ helyezett várományosának elõnye szinte behozhatatlan, de a második helyért még 2 csapat küzdött. A döntés az utolsó 1 órára maradt. Körömrágós pillanatok következtek. Komoly küzdelemben, 2,7 kg hal fogása döntötte el a második helyet.

A III. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny díjazottjai az alábbi csapatok, illetve személyek voltak:

 

Helyezés

Csapat

Név

Eredmény

I.

Gold-Carp Fishing Team

Dániel Sándor

82,27 kg

Bóni Károly

47 db

II.

Amúr Vadászok

Szalay Hary

43,06 kg

Rácz Ádám

23 db

III.

Szabó Orgona Team

Szabó János

40,34 kg

Orgona András

20 db

Legnagyobb halat fogó

Tóth Sándor

 

 

Kapásra várva (Fotó: Fekete Kornél)Összesen 255 db hal került horogvégre, 500,37 kg súllyal. Mondanom sem kell, hogy mind a 255 db hal visszanyerte szabadságát, mérlegelés után azonnal vissza lettek engedve éltetõ elemükbe. Rekordot döntöttünk, nem volt még ilyen versenyünk, ahol ennyi halat fogtak volna a résztvevõk. A részletes mérlegelési táblázat és a fényképfelvételek megtalálhatóak a www.ongaihorgasz.hu honlapon.

 

A gyermek gyõztes horgászok (Fotó: Fekete Kornél)A verseny befejeztével a horgászháznál ebéddel várták a szerevezõk a mezõnyt. Babgulyás és bukta volt a menü, amit mindenki jóízûen elfogyasztott.

Gratulálunk a versenyzõknek! Találkozzunk jövõre ugyanitt!

Magam és az Ongai Horgász Egyesület vezetõsége nevében köszönetünket fejezzük ki a résztvevõ csapatoknak a sportszerû versenyzésért, a szervezõknek a lelkes munkáért, a támogatóknak az önzetlen anyagi támogatásért.

 

- Szabó Attila elnök -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

996996

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...