English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Országos Könyvtári Napok

2012. október 1–7.

 

Az ongai Csokonai Vitéz Mihály Mûvelõdési Ház és Könyvtár minden alkalommal részt vesz az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatán. Így ebben az évben is pályáztam a rendezvény támogatására. A könyvtári napok célja az emberekben felébreszteni az olvasás és a könyvek szeretetét. Az idei év szlogenje „Könyvtárak az aktív idõsödésért”.

 

Dr. Csorba Csaba elõadása (Fotó: T. L.)Október 3-án Dr. Csorba Csaba volt a vendégünk, akivel egy idõutazáson vettünk részt. A Hernád-völgyérõl tartott egy vetítéssel egybekötött érdekes elõadást. Az iskolás gyerekek egy nem mindennapi történelem óra részesei lehettek. Mivel személyes családi kötõdése van a területhez, ezért esett választásunk erre a témára. Színes és érdekes elõadást hallottunk képekkel illusztrálva, rámutatott arra a tényre, hogy érdemes megóvni és minél többet barangolni, megismerni környezetünket. Olyan rejtett kincsek bújnak meg lakóhelyünk környezetében, aminek feltárása megéri a fáradságot.

 

A hallgatóság (Fotó: T. L.)Csorba Csaba 1946-ban született Sátoraljaújhelyben. Történész, régész, levéltáros, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának ny. fõiskolai docense, jelenleg is sátoraljaújhelyi lakos, a Honismereti Szövetség alelnöke, a Magyar Történelmi Film Alapítvány tagja. Számos önálló munkája jelent meg, és több kötet társszerzõje. A Honismeret és a Várak-kastélyok-templomok címû folyóiratok állandó közremûködõje. Történelmi tankönyveket írt, számos hazai vár történetét felkutatta és könyvben megörökítette. Az országban sokfelé élt és dolgozott, ezért az egész ország területe a szívéhez nõtt. Elmondása szerint a várakkal szeret foglalkozni a legjobban, azok történetét, a benne élõk életét megismerni, felkutatni. Másik kedves elfoglaltsága a címerkészítés. Minden érdekli, ami régi, de az új dolgok iránt is ugyan ilyen érdeklõdõ. Szeret túrázni, kirándulni, és természetesen itt is a régi értékeket keresi szemével és fényképezõ gépével megörökítve. Munkássága töretlen, hisz nyugdíjasként még több ideje van elõadásokat tartani, kutatni.

 

További munkásságához jó egészséget kívánok neki!

 

A könyvtárunk egész hónapra kiterjedõ megbocsátást tart azoknak az olvasóknak, akik már rég kölcsönöztek könyvet, csak elfelejtették visszahozni. Ezt ebben a hónapban büntetlenül megtehetik. Kicsit elhúzódva ugyan, de ehhez a programhoz tartozik október 20-án 10.00 órától Herczeg Mária kézmûves foglalkozása. (Pedagógusoknak, óvónõknek ismerõs, mivel számos továbbképzést is tart.) Természet adta anyagokból, termésekbõl az országban egyedül álló módon lehet készíteni bábokat, ajándékokat, játékokat. A rendezvényre felnõtteket, gyerekeket, kicsiket és nagyokat, nõket és férfiakat egyaránt várunk a mûvelõdési házba. Az anyagok biztosítva vannak, csak azok hiányoznak, akik összerakják!

 

Minden érdeklõdõt várunk!

- Gondos Andorné könyvtáros -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1018982

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...