English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Szüreti felvonulás

 

A bíró és a bíróné (Fotó: T. L.)012. szeptember 29-én hetedik alkalommal lepte el lovasok hada a települést. A jó idõ ismét kedvezett a szüreti felvonulóknak. Ennek köszönhetõen közel 200 fõ résztvevõ fellépõ biztosította a szórakoztató szép felvonulást nagyközségünk apraja nagyja számára.

 

Ebben az évben mindannyiunk örömére sok volt az ongai fellépõ. Minden korosztály képviseletébõl találtunk soraikban. Az idén is meghívott vendégekkel kiegészítve járták végig a település utcáit a felvonulók. Ez a jeles nap a környékbeli településeket is arra ösztönözte, hogy ott is megrendezzék az õszt jelzõ eseményt, így ezen a napon volt a szomszédos Gesztelyben is a szüreti felvonulás. Ezért volt öröm számomra, hogy a környezõ településekrõl nagyon sok fiatal jött el, hogy szerepeljen, és egy kis mûsorral színesebbé tegye a településünk szürke hétköznapjait.

 

Az SZMK néptáncosai (Fotó: T. L.)Az idén a felvonulás vendég táncegyüttese a Szírmabesenyõi Szivárvány Mazsorett tánccsoport BÍBOR és Napsugár csoportja volt. A településünk szereplõi az elmaradhatatlan Barátság Nyugdíjas Klub tagjai, az óvoda néptáncosai, a harmadik évfolyam néptáncosai, a nyolcadik évfolyamos tanulók, valamint a szülõi munkaközösség táncosai közül kerültek ki. Öröm volt látni, hogy ebben az évben sok fiatal vett részt a szereplõk sorában.

 

Az aktívan mûködõ Barátság Nyugdíjas Klub tagjai a munka nagy részében segítségemre vannak, õk már az elõkészületekbõl is kivették részüket. Köszönet érte, hisz az õ tapasztalatuk és segítségük nélkül nem lenne ilyen színvonalas a rendezvény. A kisbíróink ebben az évben is Szoboszlai Krisztián és Zsolt volt, akik már rutinosan több éve jelzik a felvonulás megérkezését a csomópontokra, és hívják a lakosságot a szereplõk megtekintésére. Köszönöm a munkájukat! Ezúton szeretnék köszönetet mondani a meghívásunkat elfogadó, felvonulásunkon résztvevõ, környezõ településekrõl érkezõ fogatosoknak és hátasoknak, és nem utolsó sorban a helyi lovas gazdáknak. A lovasok és a szekerek Hernádnémeti, Belegrád, Tiszalúc és Onga településekrõl érkeztek.

Ezeknek az embereknek a meghívása Szakács László, a helyi „Tata lovas udvar” vezetõje által történt, aki a szervezésben, elõkészületekben is nagymértékben kivette a részét, nagyon szépen köszönöm a fáradhatatlan munkáját, aki nélkül nem lenne a rendezvény.

A fellépõk ellátása és az indulás pont a napközi otthonban volt, aminek köszönöm a lehetõségét. Köszönet Kerékjártó Pálnénak /Borikának/ a finom ebédért, és a segítõknek, Buzás Lászlóné, Simon Józsefné, Varacskai Istvánné és Zsoldos Jánosnénak segítségét, akik az ebéd és a gyors kiszolgálást segítették és a nap végére mindent a helyére is pakoltak. Köszönöm a gyerekeket elkísérõ szülõknek a segítséget. Bízom benne, hogy a következõ évekre kedvet kapnak, és még több gyerek jön el szülõkkel együtt a rendezvényünkre. Az autóvezetõnek a fellépõk szállítását, az önkormányzatnak az anyagi támogatást ennek a napnak a megvalósításához. A rendõrségnek és a polgárõrségnek az útvonal biztosítását a zökkenõmentes lebonyolítás érdekében. Köszönöm mindenkinek a munkáját, hogy szabadidejét ennek a napnak áldozta!

 

Az óvodások néptánc csoportja (Fotó: T. L.)A borok és frissítõk kínálói: Molnár Ildikó, Farkas Attila, Solymosi Levente, Gondos Andrea és István, és még a többi segítség, akit név szerint nem tudok itt felsorolni, de kérem, ne vegyék ezt sérelemnek, máskor is szívesen fogadjuk a segítségüket. A hangosítást, a zenét Kozma János szolgáltatta. Takács László készítette a fotókat és a videó felvételeket.

 

Elnézést kérek azoktól, akiket névleg nem említettem meg, de szívbõl köszönöm a munkájukat, mert egy ilyen esemény sok ember együttes munkáját igényli, és minden kis dolog sokat számít az egész nap összeállásában.

 

A támogatók közül kiemelném az AAA Pék Kft-t, a VM-Trade Kft-t, akik termékeikkel támogatták az eseményt. Köszönjük nekik! Köszönöm a lakosság felajánlásait, pálinkát Farkas Lászlóné, Juhász József, Szakács László és Takács László, bort Bakó Sándor és Pocetnyik László ajánlott fel. Köszönet adományaiknak, remélem az elkövetkezõ években növekszik a számuk.

 

Mazsorettek Szírmabesenyõrõl (Fotó: T. L.)Sajnos a boros gazdák, a pálinka fesztivál nyertesei, az ügyesen sütõ háziasszonyok nem kényeztetik el a szereplõket és a közremûködõket. A hosszú úton szívesen fogadnák a lakosságtól így is az elismerést.  

 

A felvonulók nevében köszönöm a lakosság érdeklõdését és tapsát, amivel megjutalmazták munkájukat. Legyen tartós ez az érdeklõdés, és kívánom, hogy a következõ rendezvényeken minél több érdeklõdõ és helyi szereplõ vegyen részt az ehhez hasonló kulturális rendezvényeken. Bízom benne, hogy valami elkezdõdött a településen a régi kor hagyományának felélesztésében, és találok majd segítõket, szponzorokat, akik támogatják ezen elképzeléseket. Együttmûködõ szülõket és gyerekeket, akik a településen élnek és itt szeretnének valamit tenni, megmutatni tehetségükbõl és tovább õrizni eleink hagyományait. Ebben az évben – úgy érzem – elindult valami jó a településen élõk körében, és kívánom, ez fokozódjon az elkövetkezõ években. Az ország számos települése szervez és rendez ilyen napokat, a mi szûk körben megrendezett eseményünk nem országos hírû nagy esemény, de mégis csak a mi településünkön zajlik, így a miénk. A színvonal emeléséhez több adomány, több hozzájárulás és még több helybéli szereplõ kellene.

    

Bízom benne, idõvel több helybélit fog megmozdítani ez a kezdeményezés, és több ongai szereplõvel lesz teljesebb ez az esemény, és nem terhes szerepléssé, hanem önfeledt szórakozássá válik!

 

- Gondos Andorné mûvelõdésszervezõ -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

994783

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...