English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

A jó pálinka titka

 

A pálinkaképzésen (Fotó: T. L.)Az Ongai Kulturális Egyesület 2012-ben egy tematikus, 8 elõadásból álló képzési sorozatot indított a „A jó pálinka titka, a pálinkahibák felismerése és javításuk” címmel. A tavaszi foglalkozások után októberben újra indult a képzés. 5-én, az általános iskola média termében a szilvák kerültek terítékre.

A képzés célja a gyümölcsök fajta jelleges ismerete mellett ezúttal is az volt, hogy a pálinkafõzésben érdekeltek, a minõségi pálinkát fogyasztók és készítõk olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minõsítésérõl, fajtajellegérõl, a cefrézés és a pálinkafõzetés minõségjavító lehetõségeirõl, a pálinkák szakszerû bírálatáról, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.

 

Szilvák érzéki vizsgálata (Fotó: T. L.)A képzést Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, az idei országos pálinkaverseny versenyigazgatója vezette. A résztvevõk az ország legkülönbözõbb településérõl érkeztek hozzánk Budapesttõl Jászkiséren át Sajószögedig.

Az elemzett pálinkaminták száma meghaladta a tizenötöt, melyek között volt fajta tiszta Cacanska lepotica, Besztercei, President, Stanley, Ringló, Nem tudom szilva, Bora bora, Debreceni muskotály, Veres szilva, Mirabolán, illetve ágyas és érlelt szilvák is.

A képzéshez a szervezõk ezúttal vacsora gyanánt tarhonyás húst és süteményt biztosítottak. A kóstolás során pedig a bevett gyakorlatnak megfelelõen ásványvíz, kifli, sajt, keksz, mogyoró és alma volt az íz közömbösítõ.

 

A képzés következõ alkalmainak tervezett tematikája:

Október 26. (péntek): erdei és vadon termõ gyümölcsök stb.

November: szõlõk, törkölyök, borpárlatok stb.

December: vegyes pálinkák, likõrök stb.

 

Jelentkezési határidõ: az egyes meghirdetett képzési idõpontok elõtt egy héttel, legközelebb 2012. október 24.

 

Részvételi díj: 5000 Ft/fõ/alkalom.

A képzésekre jelentkezni lehet és információ kérhetõ Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétõl. E-mail cím: okeonga@upcmail.hu

További információ: www.okeonga.hu

 

- T. L. -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

993929

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...