English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Március 15. megemlékezés (Fotó: T. L.)Tavaszi zsongás jellemezte a Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola márciusi hónapját. Szakmai nap, nyelvtanhelyesírás verseny, alapítványi bál és megmérettetések sokasága.

Március 7-én az alapfokú mûvészetoktatás néptánc tanszakának növendékeinek bemutatót tartott a Szinvavölgyi Néptáncmûhely. A bemutatót Bárdos Zsuzsanna néptánctanár szervezte.

 

Hagyományosan Onga Város Önkormányzatának rendezésében került sor a nõnapi köszöntésre. Intézményünk nõ dolgozói örömmel fogadták a fergeteges mûsort és a gyönyörû virágokat.

 

Március nyolcadika délelõttjén ismét nagyra tárta intézményünk kapuit. Az iskolanyitogató programunk iránt élénk érdeklõdés mutatkozott. Meglátogattak bennünket azok az óvodások a szüleik kíséretében, akik szeptembertõl elkezdik általános iskolai tanulmányaikat. A program széles skálán mutatta be az iskolai élet érdekes világát. Leendõ diákjaink megismerkedhettek a néptánc oktatással, megtapasztalhatták az interaktív táblák és informatika termek varázsát, felszabadultan játszhattak a tornateremben. A találkozó tanár-diák-gyermek közös alkotómunkával és kötetlen beszélgetéssel zárult. 

 

Az Ongai Általános Iskoláért Alapítvány nõnapi bálja várva-várt közéleti esemény. A 2014-es bál az elõzõ évek színvonalán, komoly érdeklõdés mellett került megrendezésre. A bál elsõdleges feladata az általános iskola támogatása. Tudjuk azonban, hogy a rendezvény elsõdleges célja mellett lehetõséget ad az intézmény mûködéséért felelõsséget érzõk találkozására, új és gyümölcsözõ kapcsolatok kialakítására. A bál megnyitómûsorát az általános iskola negyedik évfolyamos tanulói adták, melynek érdekes színfoltja volt Bognár Lili, aki nép- és népszerû dalok elõadásával ismételten felhívta magára a figyelmet. A táncmulatság hangulatának megalapozásában a Szinvavölgyi Néptáncmûhely táncosai komoly szerepet vállaltak.

 

Az 1848-as eseményekrõl március 14-én színpadi mûsor keretében emlékeztünk meg. A látványos és életszerûen hû múltidézés két elõadás keretében hozta közel a kor eseményeit. A nap délelõttjén az alsó tagozatos-, majd délután a felsõ tagozatos a tanulók, illetve meghívott vendégeink csodálhatták meg a hetedik évfolyamos tanulók produkcióját. Az elõdökhöz méltó megemlékezést koszorúzás követte. A mûsor színpadra állítói Takács László és Kajtor Csaba tanár urak.

 

A víz világnapja eredményhirdetésén (Fotó: T. L.)A víz világnapja alkalmából különleges vetélkedõt hirdetett meg az intézmény diákönkormányzata. A víz és annak védelmével kapcsolatos installációk készítése volt a feladat. A látványos és tanulságos alkotások kis kiállítás keretében napokig díszítették a felsõ tagozat auláját. A legjobb alkotások díjazásban részesültek.

 

A helyesírási versenyen (Fotó: T. L.)Március 28-án, szakmai nap keretében került megrendezésre immáron 18. alkalommal az alsó tagozatos 3. és 4. évfolyamos tanulók számára kiírt nyelvtan- és helyesírás verseny. A vártnál nagyobb érdeklõdést a nevezõ 18 iskola jól mutatja. A résztvevõ intézmények köre tovább bõvült. Ma már elmondható, hogy megyei szintû megmérettetés színhelyévé vált iskolánk. A verseny eredményei 3. évfolyamon 1. helyezés: Kiss Ivett Eszter (Szabó Lõrinc Általános Iskola, Miskolc), 2. helyezés: Pásztor Dominika (Szepsi Csombor Márton Gimnázium Szakképzõ- és Általános Iskola, Szikszó), 3. helyezés: Farkas Marcell (Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gesztely) 4. helyezés: Karsza Panna (Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola, Alsózsolca). A 4. évfolyamon 1. helyezés: Bányai Kristóf (Szabó Lõrinc Általános Iskola, Miskolc), 2. helyezés: Molitorisz Anna (Rónai Ferenc Általános Iskola, Miskolc) 3. helyezés: Kóródi Luca (Selyemréti Általános Iskola, Miskolc).

 

Elsõsök az idei tanévnyitón (Fotó: T. L.)A felsõ tagozat bemutató órákkal és az azt követõ alapos és mély szakmai megbeszélés keretében tekintette át a nevelés- és oktatás aktuális helyzetét, lehetõségeit és feladatait.

 

A hónap versenyeredményeinek ismertetésében csak legjelentõsebbekre nyílik lehetõség. Március 12-én a miskolci Petõfi Sándor Általános Iskola szervezésben rendezett versenyen 3. helyezést ért el Rácz Boróka 3. b osztályos tanuló. Felkészítõ nevelõje: Kovácsné Garadnai Éva. Március 21-én, a Szabó Lõrinc versmondó verseny megyei döntõjében 1. helyezést ért el Dendõk Tamás 5. b, 3. helyezést Krassai Richárd 5. b és Matisz Jázmin 3. b. Felkészítõ nevelõk: Siskáné Bálint Zsuzsanna és Kovácsné Garadnai Éva. A verseny országos döntõjében, március 22-én 2. helyezést ért el Dendõk Tamás 5. b. Felkészítõ nevelõje: Siskáné Bálint Zsuzsanna.

 

Ugyancsak március 21-én angol nyelvû versmondó versenyen (Szilágyi Dezsõ Általános Iskola, Miskolc) komoly eredményeket elérve vettek részt tanulóink. Az angol nyelv oktatásának színvonalát egyértelmûen jellemzik az elért díjak. 1. helyezést Dobos Levente 4. b, míg 3. helyezést Nagy Flórián 1. b, Budai Napsugár 2. b, Lapis István 3. b osztályos tanuló ért el. Felkészítõ nevelõ: Lukácsné Sass Rita.

 

Áprilisban két rendkívül fontos esemény határozza meg iskolai életünket. A tavaszi szünet idõszaka lehetõséget nyújt a kikapcsolódásra. Az április másik fontos eseménye a beiratkozás. A 2014/2015. tanév új elsõseit nagy-nagy szeretettel várja iskolaközösségünk.

 

- K. Gy. -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
  

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

999772

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...