English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Ongai képzõmûvészek bemutatkozása

 

Az Ongai Kulturális Egyesület idei tervei között szerepel egy helyi képzõmûvészeti album megjelentetése, ahol a mûvészetek iránt fogékony, városunkból elszármazó vagy most is itt élõ alkotók mutatkoznának be alkotásaikkal. Addig is, amíg az album nem készül el, új rovatot indítunk, melyben hónapról hónapra bemutatunk egy-egy Ongán élõ vagy Ongához kötõdõ képzõmûvészettel (is) foglalkozó mûvész embert és néhány alkotását. Ez utóbbiakat sajnos újságunk hasábjain csak fekete-fehérben tudjuk közzé tenni, de az albumban mindenki számára színesben is megcsodálhatók lesznek a mûalkotások.

 

- T. L. -

 

Szarka Norbert


Szarka Norbert1984-ben születtem Miskolcon. 2002-ben érettségiztem az Eötvös József Szakképzõ és Mûvészeti Szakközépiskolában Miskolcon, majd ugyanitt 2003-ban díszítõfestõ szakon végeztem. Ezután 2007-ig az egri Eszterházy Károly Fõiskola hallgatója voltam, ahol rajz-vizuális kommunikáció szakon diplomáztam. A fõiskolán Bukta Imre, György István Csaba (Borgó) és Molnár László József voltak a mestereim. Kezük alatt "szabadon" tanulhattam, alkothattam, akik szemléletmódjukat, mind tudásukat õszintén igyekeztek átadni, a velük folytatott eszmecserék a késõbbiek során is nagy hatással voltak rám.

Munkáim szerepeltek 2007-ben az egri Bródy Sándor Könyvtárban, a IX. Zempléni nyári tárlaton, Sárospatakon, majd a XIX. Téli Tárlaton Miskolcon. Festészetemet évekig a klasszikus csendéleteknek, azok tanulmányozásának rendeltem alá, késõbb a modern realista és absztrakt festészeti törekvések felé fordultam. Témaválasztásaim során, mindig egy adott, általam érdekesnek tartott problémakörre próbálok a mûvészet nyelve által reflektálni.

 

UtópiaA festészet számomra nem más, mint a képen belüli gondolatok sûrûsödése az alkotási folyamat során. A gondolati síkon megtett út legalább annyira fontos, mint maga a megszületett kép. Jelenleg a Hernádnémeti Református Általános, Két Tanítási Nyelvû és Alapfokú Mûvészeti Iskola képzõmûvészet tanára vagyok, ahol igyekszem helytállni, és tovább adni a megszerzett tudásomat, látásmódomat, illetve elõsegíteni a szabad alkotói folyamatot a tanítás során.   

 

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1018970

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...