English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

IV. Ongai Regionális Pálinkaverseny - versenyfelhívás


Az idei versenyre nevezett pálinkák (Fotó: T. L.)Pálinkaverseny a pálinka kulturált fogyasztásának népszerûsítésére!

2013 elsõ pálinkaversenye!


Az Ongai Kulturális Egyesület meghirdeti a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyt, mely 2013 januárjában kerül megrendezésre.

 

A verseny fõvédnöke: Dr. Kemény Dénes.

 

A verseny meghirdetésének köre: Elsõsorban Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiója, de az ország bármely területérõl, sõt a határon túlról is nevezhetnek a magánfõzõk, bérfõzetõk és a kereskedelmi bérfõzdék.

 

Nevezési határidõ: 2013. január 8.

 

Nevezési minta: Fajtánként 0,5 liter.

 

Nevezési díj: Párlatonként 1000 Ft.

 

Nevezési minták átvétele: Az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2. új épületszárny) 2013. január 8-áig, illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).

 

Munkában a zsûri (Fotó: T. L.)Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfõzõk, a bérfõzetõk és a kereskedelmi pálinkafõzdék. A párlatok leadásával egy idõben a nevezéshez csatolni kell a hivatalos bérfõzetési lap másolatát. (Lehetõség van két személy együttes nevezésére is, amennyiben a cefrézést együtt végezték. Itt is követelmény azonban az egyikük nevére kiállított hivatalos bérfõzési lap.)

 

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2013. január 19. A magyar kultúra napjához kapcsolódó kulturális hagyományõrzõ rendezvénysorozat, fesztivál részeként.

Díjazás: Oklevelek, érmek, ajándékcsomagok, szponzori felajánlások közel 1 millió Ft értékben.

 

Kedvezmények: Az a bérfõzetõ magánszemély, akinek pálinkája a IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyen arany-, ezüst- vagy bronzérmet nyer, a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen (Gyula, Budapest) ugyanazon versenypálinka nevezési díjából 30%, 20%, ill. 10% kedvezményt kap az Ongai Kulturális Egyesület és a Lovász Rendezvényszervezõ Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. között fennálló szerzõdés értelmében.


A 2012-es verseny díjainak egy része (Fotó: T. J.)A 2012-es versenyrõl: A III. Ongai Regionális Pálinkaversenyre összesen 346 nevezett pálinka érkezett. A 13 fõs, országosan elismert szakmai zsûri tagja volt: Lovassy György elnök, Adamik Anikó, Czakó Gábor, Csobolya Attila, Hornung József, Komáromi János, Mecsér Péter, Nagy Árpád, Nyilasi Béla, Pucsok Sándor, Pulay Gábor, Szónoczky István és Vértes Tibor. A zsûri döntése alapján arany oklevelet kapott 19, ezüst oklevelet 68, míg bronz oklevelet 71 pálinka. A nevezett pálinkák helyileg 42 különbözõ fõzdében kerültek kifõzésre.

 

További információk, részletes nevezési feltételek, verseny szabályzat, odaítélhetõ díjak, nyeremények, nevezési kategóriák, letölthetõ nevezési lap elérhetõ az egyesület honlapján: www.okeonga.hu ill. további felvilágosítás kérhetõ a 70/313-3216-os és a 70/313-1454-es telefonszámon vagy e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.

Várjuk nevezését! Szóljon ismerõseinek is! 

 

- Ongai Kulturális Egyesület -

 

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

997003

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...