

A jó pálinka titka
Október 26-án folytatódott az Ongai Kulturális Egyesület 8 elõadásból álló képzési sorozata. Ezúttal az erdei, vadon termõ és bogyós gyümölcsökbõl készült – málna, kökény, madárberkenye, tûztövis, som, bodza, borzag, szeder, feketeribizli, faeper és csipke – pálinkák kerültek terítékre.
Az egyes képzések célja a gyümölcsök fajta jelleges ismerete mellett, ezúttal is az volt, hogy a pálinkafõzésben érdekeltek, a minõségi pálinkát fogyasztók és készítõk olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minõsítésérõl, fajtajellegérõl, a cefrézés és a pálinkafõzetés minõségjavító lehetõségeirõl, a pálinkák szakszerû bírálatáról, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.
A képzést most is Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, az idei országos pálinkaverseny versenyigazgatója vezette.
A képzési sorozat november 23-án, pénteken folytatódik a szõlõ pálinkákkal (Cserszegi fûszeres, Furmint, Sárga muskotály, Irsai oliver, Otelló, Izabella, Rókaszõlõ, Hárslevelû) és törkölyökkel (Pinot noir, Furmint, Sárga muskotály, Kékfrankos és Aszú).
Jelentkezési határidõ november 21.
Részvételi díj: 5000 Ft/fõ/alkalom.
A képzésekre jelentkezni lehet és információ kérhetõ Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétõl. E-mail cím: okeonga@upcmail.hu
További információ: www.okeonga.hu
- T. L. -