English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Felsõsök a Regéci vár elõtt (Fotó: T. L.)Iskolai kirándulások

Az alsó tagozatos tanulók eltérõ helyszíneken, osztálykeretben, a felsõsök tagozat szintjén Regéc, Hejce, Boldogkõváralja útvonalon szervezték meg a tanulmányi kirándulásukat május végén, június elején.

 

Csibeavató és fészekhagyó

A legkisebbeket június 12-én csibeavató, míg a távozó nyolcadikosokat fészekhagyó elnevezésû játékos vetélkedõ várta. Az elsõsök e rendezvénnyel lettek iskolaközösségünk teljes jogú tagjai, míg ballagóink képletesen ezzel repültek ki iskolánkból.

 

Elsõsök a csibeavatón (Fotó: Kiss Gergõ)Dök hét

A szorgalmi idõszak utolsó hetében került sor a hagyományos diák önkormányzati hétre. A nyolcadikosok a diákigazgató választás során sokrétû, igen színvonalas programmal örvendeztették meg iskolaközösségünket. A hét része volt az iskolai sportnap és az ahhoz kapcsolódó tanár-diák mérkõzések lebonyolítása is.

 

Alapítványi jutalmazás

Az Ongai iskoláért Alapítvány most is jutalmazta a tanév legeredményesebb tanulóit. Az alapítvány jóvoltából - rendhagyó módon - a versenyek legeredményesebb diákjai ez alkalommal ingyen egy 3D-s mozifilmet tekinthettek meg Miskolcon.

 

A DÖK héten (Fotó: T. L.)Tanévzárás

Iskolánk történetének egyik legizgalmasabb tanévét zártuk június végén. A fenntartóváltás elõre nem látható gondjain sikerült úrrá lenni. A tanári kar és a tanulók a megszokott körülmények között végezhették munkájukat. Tanulóink számtalan versenyen az elõzõ évekhez hasonló sikereket értek el. Iskolánk és településünk hírnevét ismét sikerült országos szinten is öregbíteni.

 

A ballagási ünnepségen (Fotó: T. L.)A tanév kitüntetett eseménye, a ballagás ünnepélyes hangulatát szeretnénk felidézni az igazgatói beszéd közzé tételével:

"Tanévünk legnagyobb ünnepén, nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm ballagási ünnepségünk valamennyi résztvevõjét!

Az út minden térben és idõben zajló folyamat legelemibb jelképe. Ezt a következtetést vonhatjuk le a néhány perce hallott Márai gondolatok kapcsán. Igen. Az esendõ ember útja kanyargós, viszont a kiválasztottaké egyenes. Ilyen egyenes utat jár be a világfára mászó vagy akár a pokolba ereszkedõ mesehõs is. Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Fõként akkor, amikor csak lépdel kövein és másra gondol. Néha széles az út, néha rögös. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetõségnek, nem vesszük komolyan. Egy napon megtudjuk, meg kell tudnunk, hogy az utaknak értelmük van. Ez a mai nap ennek a felismerésnek a napja. Az út értelmét az úton haladó megfogalmazott, vagy megfogalmazhatatlan célja adja meg.

 

Kedves Ballagó Diákok!

Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve álltok most itt, de talán még nem értitek mi értelme volt az elmúlt évek erõfeszítéseinek. Mi értelme volt a sok tanulásnak, a sok próbatételnek és kihívásnak.

A bölcs emberek hamar megtanulják, hogy a problémáktól megrettegni nem szabad, ellenkezõleg, a kihívásokat örömmel kell fogadni, hiszen csak a magasra tett mérce átugrása nemesít és ad erõt a további erõfeszítésekre.

 

Kedves Ballagó Nyolcadikosok!

Az Utatok, melyre nyolc évvel ezelõtt ráléptetek ma valóban véget ért. Holnap egy másik, egy ma még ismeretlen út vár rátok. Erre az útra céltudatosan kell rálépnetek. Elsõ lépéseitek legyenek bátrak és határozottak, de a megfelelõ óvatosságról sohasem feledkezzetek meg. Utatok során õrizzétek meg jó tulajdonságaitokat: azt a pozitív közösségi szellemiséget, a kitartást, a figyelmet és fegyelmet, amely kiváló példaként áll az utánatok következõ évfolyamok elõtt.

 

Kedves Szülõk!

Nagy-nagy öröm számomra, hogy személyes új utam indító szakaszát ezzel az évfolyammal tehettem meg. Gyermekeik érdeklõdõ figyelme, aktivitása, segítõkészsége, kitartása és érettsége sok esetben okozott kellemes meglepetést számomra. Bizonyosan állíthatom, hogy munkatársaim is hasonlóan pozitívan gondolnak ballagó nyolcadikosainkra, az Önök gyermekeire. A búcsú, az elválás így a szokásosnál is nehezebb lesz.

 

Kedves Ballagó Nyolcadikosok!

Útjaitokat válasszátok meg okosan! Kiválasztott útjaitokon járjatok sok szerencsével!

Isten veletek!

Onga, 2013. június 15."

 

Az országos eredményt elért versenyzõket a tanévzárón Madzin Tibor, Onga Nagyközség polgármestere külön jutalomban részesítette. A kitûnõ és jeles tanulók a Miskolci Tankerület könyvjutalmát vehették át.

 

- Kovács György igazgató - 

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

995957

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...