English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Takarékszövetkezetünk jelene és jövõje

 

Kertész Judit egy korábbi részközgyûlésen (Fotó: T. L.)Néhány nappal ezelõtt, június 28-án volt 55 éve annak, hogy a Felsõzsolca és Vidéke Takarékszövetkezetet elsõ tagjai az akkor 100 Ft-ot érõ részjegy lejegyzésével megalapították. A Takarékszövetkezet ongai kirendeltsége immár 10 éve áll a lakosság és a vállalkozók szolgálatában.

A jeles évforduló alkalmából kérdeztük Kertész Judit kirendeltség vezetõt.


- Milyennek látja a Takarékszövetkezet jelenét, jövõjét, mik azok az értékek, amelyek büszkeséggel töltik el, és milyen kihívásokkal kell még szembenézni?

- Kertész Judit: Számomra nagy megtiszteltetés, hogy két éve vezethetem a Felsõzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet Ongai Kirendeltségét. A legfontosabb feladatom az ügyfeleink megismerése, és igényeinek legjobb kielégítése volt. A pénzügyi szektort az elmúlt évek válsága kiemelten érintette, ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy a mi takarékszövetkezetünk az elmúlt években is töretlenül fejlõdött, sõt, aktivitása bõvült. Munkatársaimmal rengeteget teszünk azért, hogy a helyi lakosság és a kisvállalkozások helyben könnyen tudják intézni pénzügyeiket, hitelekhez jussanak, megtakarításuk biztonságban legyen. Ennek eredményeképpen hitel- és betétállományunk folyamatosan bõvül, egyre több ügyfél nyit nálunk számlát, használja a Takarékszövetkezet által kibocsájtott kártyákat, veszi igénybe a sokrétû szolgáltatásunkat.

Büszke vagyok arra, hogy Takarékszövetkezetünk változatlan szervezeti formában mûködik 55. éve, ez hatalmas erõ és érték, párját ritkítja Magyarországon, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egész Európában!

Ezen a tavaszon alapos, átfogó ellenõrzést tartott nálunk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A vizsgálati jelentésük alátámasztotta, hogy Takarékszövetkezetünk a törvényeknek megfelelõen, szabályosan mûködik, ezzel is erõsítve ügyfeleink belénk vetett bizalmát.

 

- Hogyan mûködik a kirendeltség?

- Kertész Judit: két munkatársammal dolgozunk együtt, kis csapatunk helyben élõ, jól felkészült pénzügyi szakemberekbõl áll, ismerjük, értjük az itt élõ emberek, vállalkozások problémát, felismerjük a lehetõségeket, és szakmai tudásunk legjavát az ügyfeleink pénzügyi igényeinek maximális kiszolgálására fordítjuk. Folyamatosan képezzük magunkat, hogy megfeleljünk a mindennapi kihívásoknak, és hogy a legjobbat tudjuk adni ügyfeleinknek. Nagyon fontos számunkra a hitelesség, a bizalom megerõsítése, megtartása, hiszen ügyfeleink a munka után szomszédaink az utcából, a településrõl vagy barátaink, rokonaink is esetleg, így a "bõrünkön" érezzük minden jó tanács felelõsségét.

 

Farkas Lászlóné jegyzõ (Fotó: T. L.)Megkérdeztük Onga település régi, megbecsült polgárát, Farkas Lászlóné jegyzõ asszonyt is, aki a Felsõzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet Igazgatóságának a kirendeltség megnyitása óta tagja.

- Sok hír hallatszik a takarékszövetkezeteket érintõ törvényi változások kapcsán. Hogyan érinti, érintheti ez Önöket?

- Farkas Lászlóné: Nem ért bennünket váratlanul a hír, hiszen régóta ismert tény, hogy az ügyfelek kiszolgálása, termékeink szolgáltatásaink széleskörû elérhetõsége komoly technikai fejlesztéssel, beruházással valósítható meg. A takarékszövetkezetek integrációján már régóta dolgoznak a szakemberek. Onga közel van Miskolchoz, így ügyfeleink, tagjaink ennek megfelelõen tájékozottabbak, pénzügyi "ingereknek" sokkal jobban kitettek. Természetesen mi is az egyszerû, biztonságos és megfizethetõ szolgáltatásokat kedveljük, szeretjük a kiszámíthatóságot. Ebben a mi Takarékszövetkezetünk verhetetlen. A jövõ viszont vidéken is a fiatalságé, akik igénylik a változatosságot, erre is kiváló termékeink vannak. A takarékszövetkezeti szektor most induló átalakításához a kormány egy hatalmas, 100 Milliárd Ft összegû támogatást nyújt. Ennek a befektetésnek lesznek természetesen feltételei, amelyek még most vannak alakulóban, a szakmai kihívásoknak azonban Takarékszövetkezetünk jól képzett vezetõi, munkatársai mindenben megfeleltek eddig is, és ezután is így lesz ez.

 

- Mit üzennek a tagságnak a változások?

- Farkas Lászlóné: Egyszerûen fogalmazva: jó helyen van a részjegyük! A Felsõzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet tagjai - több százan vagyunk - magyar, kisvárosi, vidéki emberek. Vigyázunk az értékeinkre! Arra törekszünk, hogy a Felsõzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet fejlõdése - bármilyen változások is jöjjenek - az üzleti érték növelését eredményezzék.

 

- Takarékszöv. -

 

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1025214

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...