English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Karácsonyi mûsor fellépõi (Fotó: T. L.)A téli szünet kellemes napjait követõen új erõvel és lelkesedéssel ülünk vissza az iskolapadba. A mögöttünk álló ünnepek varázsa még bennünk él. A sok élmény, a kikapcsolódás és a pihenés percei után gondolnunk kell a gyorsan közeledõ félévre is.

Mielõtt valóban kötelezettségeink felé fordulnánk, egy pár gondolat erejéig tekintsünk vissza a decemberi hónap néhány emlékezetes pillanatára.

 

Intézményünk vezetõsége képviseltette magát a városi intézmények karácsonyi programjain. Tanulóink és munkatársaink ott voltak az adventi gyertyagyújtások alkalmával rendezett eseményeken.

 

A Pedagógus Énekkar (Fotó: T. L.)Hatalmas érdeklõdés mellett rendeztük meg hagyományos karácsonyi koncertünket. Az alapfokú mûvészetoktatásban résztvevõ tanulók produkciói mellett ismételten nagy sikert aratott a pedagógus énekkar. A kiemelt jelentõségû iskolai rendezvény felelõs rendezõje Kerékgyártóné Makranczi Ildikó volt.

 

Az általános iskola ötödik évfolyama színpadi mûsor keretében elevenítette fel a karácsonyi ünnepkör eseményeit. Az irodalmi adaptáció izgalmas megoldásokkal vitte közel a szeretet ünnepének mondanivalóját közönségéhez. Az általános iskola közössége, a meghívott vendégekkel közösen vastapssal köszönte meg a látványos produkciót. A karácsonyi mûsor színpadra állítója Siskáné Bálint Zsuzsanna volt.

 

Január hónap közepe a tanulmányi idõszak felezõje is. A félévi bizonyítványok jó jegyeiért még keményen meg kell dolgozni. A félévi szintfelmérések eredményei meghatározóak a félév értékelése szempontjából. A nevelõtestület osztályozó értekezletek keretében dönt a végleges jegyekrõl. Bízunk abban, hogy a csökkenõ mértékû hiányzások és a délutáni tanulószobák foglalkozásai csökkentik a gyenge osztályzatok számát.

 

Január kiemelt jelentõségû a nyolcadik évfolyamosok számára, akiknek lassan véglegesíteniük kell továbbtanulási szándékukat. A jó felvételi eredmény záloga a magas pontszámú központi felvételi vizsga. A tanulók 2014. január 18-án írják központi írásbeli vizsgájukat. A feladatlapok kiértékelése, a tanulók, illetve szüleik értesítése február 6-ig történik meg. A pontszámok ismeretében lehet majd benyújtani a továbbtanulási jelentkezési lapokat.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

996194

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...