English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Mit vár 2014-tõl?

 

Az idei évre vonatkozó tervekrõl, elképzelésekrõl kérdeztünk meg néhány ongai lakost.

 

Jónyer Gergely: A 2014-es évtõl azt remélem, hogy töretlenül tovább folytatódik városunk fejlõdése, szépülése. A napközi otthon élelmezésvezetõjeként pedig szeretném, ha továbbra is - mint eddig -, zökkenõmentesen, jó színvonallal, az intézményekkel közösen együttmûködve tudnánk megoldani az iskolás, az óvodás gyerekek és az idõs, fogyatékos emberek étkeztetését. Az ongai sportélet aktív résztvevõjeként izgatottan várom a sportpálya és öltözõ felújításának befejezését, illetve a sportcsarnok megépülését is.

 

Zsoldos János: Nos, mit is vár az ember az elõttünk álló 2014-es esztendõtõl? Õseinktõl gyakran hallottam: "fiam, az biztos, ami már elmúlt!" - no de komolyra fordítva a szót, elsõsorban jó egészséget, békességet, erõt a mindennapi feladatok elvégzéséhez, és ezt kívánom a város minden lakójának. Remélem, hamarosan elkezdõdik a sportcsarnok építése, mely új lehetõségeket kínál majd a lakosságnak, a sport és a különféle rendezvények megvalósításában is. A településünk az elmúlt években óriási változásokon esett át, komoly fejlesztések valósultak meg, remélem ezek a jövõben is folytatódnak. A 2014-es év a választások éve lesz! Nagyon bízom benne, hogy úgy az országban, mint a városunkban is töretlen, folyamatos lesz a már megkezdett út. Én, mint választópolgár elvárom a politika szereplõitõl, hogy kellõ felelõsséggel, megfontoltsággal, tisztelettel és alázattal vegyenek részt a választás folyamatában. Nagyon várom az V. Ongai Pálinkaversenyt, ami már határainkon túl is nagy hírnévre tett szert, kívánom, hogy Ongáról is minél többen jelentkezzenek és sikereket érjenek el. Bizakodom, hogy városunk töretlen fejlõdéséért a jövõben egyre többen önkéntesen jó szívvel, önzetlenül akarnak majd dolgozni!

 

Kovács Zoltán: A 2013-as évre elégedetten gondolok vissza, hiszen nagyon gazdag volt a városunk fejlõdése terén. Rengeteg munkával végeztek és sok fejlesztés kezdõdött el annak érdekében, hogy a településünk esztétikailag fejlõdjön, és az életszínvonalát megemeljék. A 2014-es évben is remélem, folytatódnak az elkezdett munkálatok, illetve újabb fejlesztésekre kerül sor.

 

Nagy-Zaveczki Gréta: Onga 2013-ban városi címet kapott, a legtöbb város rendelkezik orvosi ügyelettel. A jobb életkörülmények érdekében én fontosnak találom az orvosi ügyelet biztosítását a helybéli lakosságnak. Ha sikerülne ezt megvalósítani a gyerekek és felnõttek számára, akkor délután vagy hétvégi idõpontban nem lenne szükség más város ügyeletét felkeresni. Ez kedvezõen hatna mindenkire, de leginkább azon családok értékelnék, akik nem rendelkeznek személyautóval. Az ügyelet mellett a gyógyszertárak nyitva tartását is rugalmasabbá kellene tenni. A dolgozó lakosságnak a munkaidõ befejezése után, ami a legtöbb esetben 16 óra, már nincs lehetõsége helyben gyógyszerhez jutnia. A helyi munkahelyteremtés is nagyon fontos a lehetõségekhez képest, illetve a közbiztonság javítása. A szabadidõ eltöltésére, pihenésre egyelõre még nincs lehetõség Ongán. A késõbbiekben egy uszoda megépítése mindenképpen kedvezõ lenne a lakosság számára. A közterek, járdák, utak karbantartása fontos. Az ongai általános iskola sportcsarnokának megépítése és a központi óvoda külsõ-belsõ felújítása mindenképpen jó lenne annak érdekében, hogy minél több helybeli szülõ döntsön a jövõben az ongai iskola és óvoda mellett!

 

Koleszár Józsefné Marika: Legfontosabb számomra, hogy az intézményen belül tudjam folytatni a munkámat a 2014-es évben is, mert sok kétely van bennem. Fontosnak tartom, hogy a jövõben a buszmegállókat zártabbá tegyék, fõleg a téli idõszakra a hó, a szél és a hideg ellen. A tömegközlekedésben is felmerültek kérdések bennem, a hétvégi járatok bõvítésében kérek segítséget. Javaslatot tettem az ügyben, hogy az ongai idõsebb lakosok mindennapjait megkönnyítsék. Célszerû lenne a parkok, a közterületek rendbetartásával együtt az idõs emberek házai elõtti füves területek rendben tartását is elvégeznie a településnek.

 

Az Onga Szociális Szolgáltató Központ dolgozói: A szociális dolgozók szerint szükséges az, hogy a forgalmasabb helyeken járdákat hozzanak létre. A jövõben a kóbor kutyák helyzetén próbáljanak változtatni a település vezetõi. Jó lenne, ha a mûvelõdési ház körüli parkolókat abban az esetben használják, amikor a mûvelõdési házat, vagy az abban lévõ eseményeket látogatják. A közvilágítás egyes utcákon nem megfelelõ, ezek javítását fontosnak tartjuk a biztonságos közlekedés érdekében.  Reménykedünk intézményünk további mûködtetésében, ami munkalehetõséget biztosít számunkra.

 

- Koncz Tímea és Mádliné Laczkó Helga - 

 

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1027389

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...