English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Február: felvételi izgalmak - farsangi forgatag

Néptánc vizsga az 1. b osztályban (Fotó: K. Gy.)Általános iskolánk életében a február hagyományosan mozgalmas hónap. Nyolcadik évfolyamos tanulóink számára pedig ez a csendes téli idõszak okozza a legnagyobb izgalmakat. A felvételi eljárás végéhez közeledik. Az írásbeli és szóbeli felvételik eredményei hamarosan mindenki számára ismertté válnak. A pályaválasztás súlya minden tanuló és szülõ vállára ránehezedik. A tanulói teljesítmények nagyban függenek a nyolc tanév alatt felkészülésre szánt idõtõl és energiától. A felvételizõkkel közösen bízunk abban, hogy a továbbtanulásra kiválasztott intézménybe sikerül bejutnia mindenkinek.

Ha február, akkor farsangi mulatság. A 2014-es év is a hagyományoknak megfelelõen hatalmas érdeklõdés mellett lezajló rendezvény hozott. Elegáns és elõkelõ nyitótánccal lepte meg közönségét a negyedik évfolyam. Az osztályokból kialakított csoportos jelmezes produkciók jobbnál-jobb ötletekkel és látványosabbnál-látványosabb színpadi showt vonultattak fel mind a két estén. A közönség zsúfolásig megtöltötte a nézõteret mind a két napon. A bemutatott produkciók legjobbjai a Bemutatkozik az iskola rendezvényen ismét láthatóak lesznek.

 

Arany János úti tagóvoda Játékos délután - így születnek a rongybabák (Fotó: K. Gy.)Február hónapban tovább folytatódott a leendõ elsõ évfolyamosokkal való ismerkedés. Az általános iskola és az óvoda jó kapcsolatának köszönhetõen számos program keretében - hol kötötten, hol kötetlenül -, találkozhattak egymással gyermekek, tanítók, óvónõk és természetesen a szülõk. Az ongai köznevelési intézmények nyitottsága nagy segítség az intézményváltás zökkenõmentessége szempontjából. A beiratkozás elõtti találkozások utolsó állomása az Iskolanyitogató, amely már hagyománnyá válva, szinte játékosan vezeti be az óvodásokat az iskola világába. A játékos ismerkedésre március 8-án délelõtt kerül sor. A beiratkozással kapcsolatos pontos információkkal az áprilisi számában találkozhatnak olvasóink.

 

Arany János úti tagóvoda Játékos délután - közösen a legnehezebb feladat is megoldható (Fotó: K. Gy.) Az 1848-as márciusi eseményekre emlékezünk 14-én, pénteken 14 órától a mûvelõdési házban. Az általános iskola hetedik évfolyamos tanulóinak mûsora után ünnepélyes koszorúzásra kerül sor. Az intézmény tanulói mellett a helyi önkormányzat és a helyi szervezetek egyaránt kegyeletüket róják le a forradalom hõseinek emléke elõtt.

Márciusban rendezi iskolánk alsó tagozata az immár megyei hatókörû nyelvtan-helyesírás versenyét. A nagy hagyományokkal rendelkezõ megmérettetésre több mint húsz intézménybõl várunk harmadik és negyedik évfolyamos versenyzõket.

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1027380

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...