English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Szüreti felvonulás!

 

"Suhogó kés, kacagó olló,

kacér lány és szorgos legény,

szõlõ, puttony, pohár, hordó,

bõsz csõsz és részeg vincellér."

- Simon Roland -

 

Szüreti mulatság

2013. szeptember 28-án nyolcadik alkalommal találkozhatott a település lakossága a szüreti felvonulókkal. A jó idõ is segített az ünnepi hangulatot fokozni és az a közel 200 fõs fellépõ sereg, akik a környezõ településekrõl és a helyi hagyományok õrzõibõl tevõdtek össze.

 

Óvodások fellépése (Fotó: Melecski Zoltán)Mindannyiunk örömére növekszik egy olyan generáció városunkban, akik szívesen vesznek részt az ilyen típusú rendezvényeken. A fellépõk között a közönség soraiban tapsoló családtagok örömmel nézik hozzátartozóikat. A felvonulás vendég résztvevõ csoportja a Miskolci Mazsorettek közül került ki. Ebben az évben az óvodás hagyományõrzõ csoport, az iskolás néptánc csoport és a Hagyományõrzõ Néptánc Csoport tagjai léptek fel. Felkészítõiknek köszönetet mondok áldozatos munkájukért. Elsõsorban Szabadosné Hornyák Anikónak, aki az óvodás és a Hagyományõrzõ Néptánc Csoport táncait tanította be. A lovasok és a szekerek hajtói között régi ismerõsöket köszönthettünk, akik a környezõ településekrõl jöttek, hogy emeljék a rendezvény színvonalát. Az Õ meghívásuk Szakács László, a "Tata lovas udvar" vezetõjének köszönhetõ, akinek a segítsége nélkül nem jöhetne létre ilyen színvonalú felvonulás. A lovasok között többen az õ tanítványai Lovasok a felvonuláson (Fotó: Melecski Zoltán)voltak. Nagyon köszönjük a lelkiismeretes munkájukat, hogy már több éven át emelik a felvonulás színvonalát. Sajnos településünkön egyre kevesebb lovas gazda található. Oszlopos segítõim, a Barátság Nyugdíjas Klub tagjai ebben az évben is kivették részüket a munka dandárjából, amit nagyon köszönök minden tagnak. A csodálatos virágdíszek, a szekerek csínosítása mind az Õ kezük ügyességét mutatja. A kisbírók ebben az évben is a Szoboszlai ikrek voltak, akik már rutinosan oldják meg a feladatot és hívják össze a környék lakosait a mûsor megnézésére. Köszönöm a fiatalok segítségét, akik segítettek a fellépõk és a nézõk kínálgatásában: Solymosi ikrek, Farkas Attila, Kusinszki Kornél és akit nem említettem név szerint, kérem nézze el nekem.

 

Hagyományõrzõk fellépése (Fotó: Földesi Zsófia)Útvonalunk a már megszokott helyszíneken történt. Indulási és érkezési helyszínünk a Kóczán kastély, ahol a szereplõk vendéglátása is történt. Köszönöm a konyhai dolgozók és a segítõk közremûködését, hogy a finom ebéd és a gyors felszolgálást lehetõvé tették: Kerékjártó Pálné, Búzás Lászlóné, Simon Józsefné, Zsoldos Jánosné és Varacskai Istvánné. Az autók és a busz vezetõinek a csoportok szállítását: Kimás Gábor és Tóth Csaba. Kozma Jánosnak a zeneszolgáltatást. Köszönöm az önkormányzatnak az anyagi támogatást a rendezvény megvalósításához. A polgárõrség tagjainak a figyelmes munkájukat, a zökkenõmentes útvonal és a közlekedés biztosítását.

 

Kérem azok bocsánatát, akiknek név szerint nem köszöntem meg támogatásukat, segítségüket név nélkül teljes szívbõl köszönöm. Nagyon jó érzés, amikor önkéntes támogatók állnak egy rendezvény sikeres lebonyolítása mellé.

A felajánlások minden mennyiségben igen kedvesek számunkra, hisz ezek a fellépõk vendéglátását segítik elõ. Köszönöm Farkas Lászlónénak, Dr. Madzin Tibornak, Takács Lászlónak, Bakó Sándornak és mindazoknak, akik sütöttek vagy más adománnyal segítettek.

A felvonulók nevében köszönöm a lakosság érdeklõdését és tapsát, amivel megjutalmazták õket. Legyen tartós ez az érdeklõdés, és kívánom, hogy a következõ rendezvényeken minél több érdeklõdõ és helyi szereplõ vegyen részt az ehhez hasonló kulturális rendezvényeken.

 

- Gondos Andorné kulturális rendezvényszervezõ -

Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1025216

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...