English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Véget ért az idei pálinka bírálati képzés

 

A képzésen résztvevõk (Fotó: T. L.)November 23-án a szõlõ (Cserszegi fûszeres, Furmint, Sárga muskotály, Irsai Oliver, Otelló, Izabella, Rókaszõlõ, Hárslevelû) és törkölypálinkák (Pinot noir, Furmint, Irsai Oliver, Sárga muskotály, Kékfrankos és Aszú) kerültek terítékre az Ongai Kulturális Egyesület 8 elõadásból álló képzési sorozatának befejezõ tréningjén.

 

Az egyes képzések célja a gyümölcsök fajta jelleges ismerete mellett továbbra is az volt, hogy a pálinkafõzésben érdekeltek, a minõségi pálinkát fogyasztók és készítõk olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minõsítésérõl, fajtajellegérõl, a cefrézés és a pálinkafõzetés minõségjavító lehetõségeirõl, a pálinkák szakszerû bírálatáról, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.

 

A szõlõk és törkölyök voltak terítéken (Fotó: T. L.)A képzést most is Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, az idei országos pálinkaverseny versenyigazgatója vezette.

 

Az egyes képzéseken több mint 200 személy vett részt. Az állandó résztvevõk közül a tréningsorozat végére sokaknak már nem okozott gondot az elõ- és utópárlatos pálinkák kiszûrése, a leggyakrabban elõforduló pálinka hibák felismerése, a pálinkák alapszíntû érzékszervi minõsítése, de azok számára sem volt céltalan a részvétel, akik csak egy-egy alkalommal tudtak részt venni a tréningeken. Õk is belekóstoltak a pálinka kultúra egyre fejlõdõ, a minõség irányába elmozduló világába.

 

Terveink szerint 2013 februárjában, új köntösben, egy új tematikus sorozattal várjuk a pálinkabarátokat a következõ tréning sorozatunkra!

 

- T. L. -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

993396

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...