English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

November eseményekben és programokban bõvelkedõen telt el iskolánk életében. A hónap elején prevenciós foglalkozások megtartására került sor. A káros szenvedélyek kialakulásának megelõzése közös érdekünk. Ezt a fontos missziót vállalta fel a budapesti székhelyû Ifjú Tudósok Társasága Alapítvány, karöltve a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületével. Az izgalmas, érdekes és rendkívül hasznos programot Dr. Zelei Edina, volt tanulónk hozta el számunkra. A megelõzést elõsegítõ programban a felsõ tagozat 5–8. osztályai vettek részt.

 

Õszi nevelési értekezletünket november 10-én tartottuk. Az értekezlet tematikája a törvényi változások értelmezésére összpontosított. A közoktatás átalakításával kapcsolatos aktuális teendõk számos szervezési és technikai feladatot adnak. A nevelõtestület áttekintette a következõ tanév elõkészítésének ütemezését.

Nyílt tanítási napokon vártuk a szülõket 13-án és 14-én. A tanítási órákat élénk érdeklõdés kísérte. Az órákat több mint 130 vendég látogatta meg.

 

November 13-án került megrendezésre a hernádnémeti Móra Ferenc Általános Iskola Móra Ferenc prózamondó versenye. A megmérettetésen iskolánk tanulója, Rácz Boróka 1. helyezést ért el mesemondásban, az 1–2. évfolyamosok kategóriájában. Felkészítõje: Kovácsné Garadnai Éva.

 

Iskolások az Idõsek hete rendezvényen (Fotó: T. L.)Az idõsek hete rendezvénye ebben az évben novemberre került át. Az idõseket köszöntõ hagyományos mûsor is újszerû forgatókönyvvel rukkolt elõ. Iskolánk tanulói nyitották meg és zárták a bemutatókat. Nyitótáncot a 3. b osztály adta, a köszöntõket a 2. b osztály mutatta be. Az óvodásokkal és a felnõtt táncosokkal remek összeállításnak örülhettek településük idõs lakói. A fellépõket Kovácsné Gradnai Éva, Rózsa Lászlóné, ill. Kovácsné Nagy Ágnes és Lukácsné Sass Rita készítették fel.

 

Elkezdõdött a következõ tanév elõkészítése. Iskolánk képviselete tájékoztatót tartott az óvodás szülõk részére. A 2013/2014-es tanév újdonságai mellett a közös ismerkedés lehetõségeirõl is szó esett.

 

A fellépõ szülõk (Fotó: T. L.)Az általános iskola szülõi munkaközössége hagyományos Katalin-bálját november 24-én rendezte meg. A bál bevételébõl támogatja a szülõi szervezet a hagyományos iskolai programokat, a tanulók jutalmazását és a versenyek szervezését. A bál jó hangulatáról a szülõk lelkes csapata gondoskodott. Formabontó módon a fergeteges nyitótánc is a szülõk produkciója volt.

 

November 28-a a véradók napja. Ebbõl az alkalomból rendezett porcelánfestõ versenyt a Magyar Vöröskereszt. A verseny díjkiosztására november 28-án került sor a miskolci véradó központban. A legtöbb résztvevõ a 2. b és a 3. b osztályokból került ki. Minden résztvevõ tanuló ajándékot kapott.

 

Szépen szólj! verseny eredményhirdetésén (Fotó: T. L.)A hagyományosan november végére tervezett Szép magyar beszéd és a Szépen szólj! versenyeket december 1-én rendeztük meg. A versenyek hatalmas érdeklõdés mellett nagyon magas színvonalon zajlottak le. A verseny eredményeit alább közzé tesszük.

A szülõkkel hivatalos formában, ebben az évben utoljára december 12-én, a fogadóórán találkoztunk.

 

December a várakozás ünnepe. Minden iskolás nagyon várja a karácsonyi ünnepkör meghitt pillanatait. Ez hasonlóan így történik az iskolában is. December 8-án Mikulás-diszkót tartottunk, 19-én karácsonyi koncertre invitálunk mindenkit, és az év utolsó tanítási napján, december 21-én, 13 órától karácsonyi ünnepség lesz a mûvelõdési házban.

Kellemes ünnepeket és boldog újévet kíván minden tanulójának és hozzátartozójának az iskola vezetése!

 

- Kovács György igazgató -

 

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1028057

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...