English Deutche Szlovák Román Ukrán

QUINTESSENCE: AGÁRDI ÉS VILMOSKÖRTE GYŐZELEM!

2017.01.27 07:14

 

Az impozáns külsőségek között a pálinka gála keretében előbb a kereskedelemben kapható pálinkák, majd a magán és bérfőzetettek által nevezett minták eredményeit ismerte meg a szépszámú közönség. Pénteken a 33 nagyaranyérmes pálinka közül a társadalmi zsűri tagjai választották ki a közönségdíjas pálinkát. A rendezvényt Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárának megnyitója vezette fel. A társadalmi zsűri szavazata alapján a közönségdíjas pálinka címet a Sáppusztai Pálinkafőzde málna pálinkája kapta. A verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett, míg az 1318 minta közül a szakavatott 28 fős nemzetközi zsűri a Shiszler Pálinkafőzde Vilmoskörte pálinkáját ítélte a legjobbnak.

A verseny rangjáról, erejéről Takács László versenyigazgató elmondta, hogy hazánkban ilyen erős mezőny még soha nem gyűlt össze. A legnagyobb kereskedelmi főzdék ‒ egy-két kivételt leszámítva ‒, szinte mind jelen voltak, és legjobb tételeiket nevezték. Az eredményhirdetés ragját emelte az is, hogy Düsseldorftól kezdve Kínáig számos határon túli nevező személyesen is jelen volt, akiket elkápráztatott a Palotaszálló és maga a gála miliője.

A magán és bérfőzetők között az abszolút győztes a csákberényi Pataki Attila, míg a legjobb magán és bérfőzetett pálinka címet 31 kategória győztes termék közül Pucsok Sándor szilva pálinkája érdemelte ki.

A zsűri döntése alapján: arany oklevelet kapott 195 (14,7%), ezüst oklevelet 349 (26,5%), míg bronz oklevelet 400 (30,3%) pálinka és párlat. A kereskedelemben kapható minták közül 33 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra, míg a magán- és bérfőzetőknél 31 kategória győztes minta volt. Az 1318 nevezett és lebírált mintából 433 volt a kereskedelmi tételek száma, 552 a bérfőzők és 333 a magánfőzők által előállított pálinka és párlat. A mintaszám mellett rekord hazánkban a 433 nevezett kereskedelmi tétel és az is, hogy érkezett versenyminta Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is. A rendezvényt mindkét nap gála és pálinkabál zárta.

 

A verseny nagydíjasai:

Legjobb kereskedelmi főzde, egyben a verseny abszolút győztese: Agárdi Pálinkafőzde Kft.

A Quintessence Pálinkaverseny legjobb pálinkája: a Schiszler Pálinkafőzde Vilmoskörte pálinkája.

Közönségdíjas pálinka: Sáppusztai Pálinkafőzde málna pálinkája.

Legjobb bérfőzde: Mámor Pálinkaház Kft. – Felsőzsolca.

Legjobb magánfőző: Pavlicsek Csaba.

Legjobb bérfőzető: Pataki Attila.

Legjobb magán és bérfőzetett párlat: Pucsok Sándor szilva pálinkája.

Legjobb ongai pálinka: Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája.

[Vissza]

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

996348

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...