December 12-én jelent meg a 4. Quintessence pálinkáskönyv!
Kapcsolódó dokumentumok:
A boltokban is kapható könyv Gyökerek ‒ múlt fejezetében a közelmúlt adatait vizsgálva feszegetik a minőségi pálinka jelenét és jövőjét. A pálinkatörvény megalkotása által elindított pozitív változások, az állam által nemzeti értékként kezelt pálinka minőségi fejlődését a magán főzés engedélyezése és a bérfőzési szeszadó ismételt bevezetése megakasztotta. Erre enged következtetni Czigelédi Zsolt tanulmánya, aki a témát leginkább Baranya megyében vizsgálta, de bizonyos adatai, következtetései országos viszonylatban is elgondolkoztatóak, és helytállónak tűnnek.
Az Értékek – jelen fejezetben a 2019. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven ‒, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják – folytatta elnök úr.
A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-os és 2018-as kötetünkben megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány – Csendes Zsolt és Dúl Udó tollából ‒ harmadik, egyben befejező részeként a modern érlelés konkrét, új kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a bogyós, illetve az erdei- és vadon termő gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba Takács László jóvoltából, aki egyben a kötet szerkesztője is. A fejezet harmadik tanulmányában Dömötör Zsolt a gyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálatát ejtette meg az aromakomponensek analízisén keresztül.





Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában






2009.09.17. óta
1140319
látogató járt oldalainkon