English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Október iskolánk névadójának, Görgey Artúrnak a hónapja.

A hónap elsõ hetében tisztelegtünk az aradi vértanúk emléke elõtt. A hatodik évfolyamos tanulók az eseményhez méltó, ünnepélyes mûsorukat az iskola közössége és a meghívott vendégek elõtt mutatták be. A megemlékezésben több nyolcadik évfolyamos tanuló is fontos szerepet kapott. A hõsök elõtti tisztelgés fényét nagyban emeli, hogy a vértanúk leszármazottja is jelen volt az eseményen. A mûsort színpadra vitte Baloghné Szászi Edit és Reszegi Éva tanárnõ.

 

A hónap közepén szép sikert ért el iskolánk az angol nyelv ismeretébõl rendezett miskolci körzeti versenyen, ahol elsõ és negyedik helyen végeztek csapataink. A megnövelt óraszámú nyelvoktatás eredményességét igazolja ez a felemelõ siker. I. helyezést értek el: Dargai Dorina, Dobos Levente, Scholler Ádám és Vasas Brigitta. IV. helyezést értek el: Csontos Benedek, Nagy Letícia, Tiszay Tessza és Zombori Milán. Felkészítõ nevelõ: Lukácsné Sass Rita tanító.

 

A gyõztes 6. a osztály csapata (Fotó: Tószegi Ádám)Megalakult a Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola Intézményi Tanácsa. Az intézményi egyeztetõ fórum tagjait, egy-egy fõt a következõ szervezetek delegálták: Onga Város Önkormányzata Gál Lászlóné képviselõ asszonyt, a Szülõi Munkaközösség Lõrincziné Szaniszló Editet, a szülõi szervezet elnökét, az általános iskola nevelõtestülete Siskáné Bálint Zsuzsanna tanárnõt, az általános iskola diákönkormányzata Molitorisz Zoltán tanár urat, az intézményben hitoktatást végzõ történelmi egyházak Kormos Csaba plébános urat. Az intézményi tanács véleményt nyilváníthat a pedagógiai programról, a szervezeti és mûködési szabályzatról és az éves munkatervrõl. Az intézményi tanácsokat a kormányhivatal nyilvántartásba veszi és a jövõben támogatni fogja munkájukat.

 

Halloweenre készülve (Fotó: K. gy.)Hagyományainknak megfelelõen az õszi szünet elõtti idõszak a Görgey-napok eseményeivel telt. A programsorozat elsõ eleme az 56-os események emlékezetére megrendezett Turul-futás volt. Tanulóink, munkatársaink és a szülõk hatalmas lelkesedéssel küzdötték le a közel három kilométeres távot.

Ha Görgey-napok, akkor vetélkedõ! Minden tanévben más-más témakörben mérik össze felkészültségüket a felsõ tagozatos osztályok versenyzõi. A rendezõk témaválasztása ebben a tanévben a világhírû magyar tudósokra és feltalálókra fókuszált. A nemes vetélkedés feladatainak megoldása érdekesen és izgalmasan hozta gyermek közelbe szellemóriásaink világát. A verseny felelõsei és lebonyolítói Máriásiné Keresztúri Adrienn és Tóthné Andó Zsuzsanna volt. A "Világhírû tudósaink" vetélkedõ ranglistája a következõképpen alakult: I. helyezés 6. a, II. helyezés 8. c, III. helyezés 8. a, IV. helyezés 6. b, V. helyezés 8. b, VI. helyezés 7. b, VII. helyezés 5. b, VIII. helyezés 7. a és IX. helyezés 5. a osztály.

A Görgey-napok záróeseményeként iskolánk felsõ tagozatos tanulói közös filmvetítésen vettek részt. Több alsós osztályban pedig a halloween jegyében került megrendezésre számos izgalmas közösségi program. Az osztályközösségek kikapcsolódását sok szülõ támogatta és segítette.

 

A gyõztes angol csapat (Fotó: isk.)Hagyományainkhoz híven a halottak napja alkalmából iskolánk nevelõtestületének küldöttsége látogatást tett az ongai temetõben fellelhetõ pedagógus-síroknál. A sírokon elhelyezett mécsessel és néhány szál virággal emlékeztünk pedagógus elõdeinkre. Szomorúan vettük a hírt, hogy a napokban elhunyt Forgács Gyuláné rajztanárnõ. Emlékét kegyelettel megõrizzük!

 

November hónapban tartja iskolánk nyílt tanítási napjait. Az alsó tagozaton november 13-án, a felsõ tagozaton 14-én. Szeretettel várjuk a kedves szülõket a bemutató órákra reggel nyolc órától.

 

Katalin-bál

A Szülõi Munkaközösség november 30-án rendezi meg hagyományos jótékonysági bálját. Az évtizedes hagyományokkal rendelkezõ vidám összejövetelre a szervezõk várnak minden kikapcsolódni vágyót.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzésekKiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
    

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

919781

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...