English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Az új tanév küszöbére városi oktatási intézményként érkezett meg az ongai Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola.

 

Tanévnyitón (Fotó: T. L.)A 2013/2014-es tanév számos újdonsággal köszöntött ránk. Iskolánk elsõ teljes tanévét kezdi meg állami fenntartásban. Városi iskolává vált intézményünk színvonalas, megbízható minõségû munkájával és bõvülõ szolgáltatásaival igyekszik megfelelni az új elvárásoknak. A hagyományoknak megfelelõen a tanítási év elsõ napján, szeptember 2-án ünnepélyes tanévnyitóval indult a tanév. A tanévnyitó mûsort a 3. b osztály és az 1. b évfolyamos tanulók közösen mutatták be a közel négyszáz tanulónak és a nevelõtestület tagjainak.

Ünnepi mûsor a tanév kezdetén (Fotó: T. L.)Az új tanév megfelelõen karbantartott épületekben és alaposan kitakarított, tiszta osztálytermekben kezdõdhetett meg. Intézményünk szakmai munkáját a tavaszi idõszakban elfogadott új pedagógiai program alapján szerveztük meg. A fenntartó jóvoltából ebben a tanévben is 19 tanulócsoport és a mûvészetoktatásban 9 csoport mûködtetésére nyílt lehetõség. A tanév növekvõ feladatait növekvõ pedagógus létszámmal igyekszünk megoldani. A fenntartói és mûködtetõi jogkört ellátó Miskolci Tankerület engedélyével felvételt nyert Fucsku Andrea testnevelõ. Bárdos Zsuzsanna néptánc tanár státuszba emelésével hosszú távra biztosítottá válik a mûvészetoktatás legnépszerûbb tanszakának a mûködése. A nevelõtestület további erõsödését jelenti, hogy sikerült betölteni a hiányzó matematika tanári állását Tóthné Andó Zsuzsanna személyében. Helyettesítõ álláshelyen kezdte meg munkáját Dranka Nikoletta Mónika gyógypedagógus és Fürjes Adrienn tanító.

 

Az új tanév egyik legérdekesebb és egyben legkomolyabb erõfeszítést igénylõ feladata az egész napos tanulási forma bevezetése. A tanulók, a szülõk és nevelõk számára is szokatlan napi- és iskolai rend lehetõvé teszi az alaposabb felkészülést. A közös tanulás mellett tágabb lehetõség nyílik a közösségi élet számára. A délutáni foglalkozások a mûvészeti nevelés, a testmozgás és a tanulószoba nyújtotta támogatott önálló tanulásra helyezik a hangsúlyt. Fontos feladatnak mutatkozott a tanulók ebédeltetésének a megszervezése. A szülõk három megoldás közül is választhattak. Az otthoni és iskolai önellátás mellett szûk lehetõség nyílt a menzai ebédre is.

 

Az új tanévben szeretnénk megteremteni az úszásoktatás és a lovaglás feltételeit. Terveink szerint tanulóink számos területen jelen lesznek Onga város kulturális életében. Hagyományosan színes programjainkba még nagyobb aktivitással szeretnénk bevonni az intézményünk életére és munkájára kíváncsi kisvárosi lakosságot.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

994859

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...