English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Iskolánk életében a 2013-as esztendõ az az elsõ félév értékelésével indult. Az általános iskola alsó- és felsõ tagozata osztályozó értekezleteken minõsítette a tanulók munkáját. Az értékelésrõl készült statisztika szerint az intézmény tanulmányi átlaga 3,71. Az elért átlag az elõzõ évek szintjén marad, kissé javuló tendenciát mutatva. Az iskola legjobban teljesítõ osztályai 4,3-es, míg a leggyengébb osztályok 2,9-es átlagot értek el. A hiányzások számát tekintve a 31,9-es átlag némi javulást jelent. A félév átfogó értékelésére nevelõtestületi értekezleten került sor. Az értekezlet kitûzte azokat a feladatokat, amelyeket a második félév során teljesíteni kell. Lehetõségekhez képest javítani kell a gyenge tanulmányi eredményeken. A tanulmányi eredményesség egyik fontos feltétele a rendszeres iskolába járás. A törvényi szigorítások hatásaként bízhatunk a javulásban. Az alapfokú mûvészetoktatásban résztvevõk félévi értékelése félévi vizsgák keretében zajlik. A tanszakok vizsgái még zajlanak. A legtöbb tanszak nyilvános vizsgát rendez, ahol a szülõk személyesen is meggyõzõdhetnek a felkészítõ munka eredményérõl. A második félévben két új nevelõ kezdi meg munkáját: Jakab Sándor matematika tanár és Thür Antal testnevelõ tanár.

 

Iskolánk teljes közössége megemlékezett a Magyar Kultúra Napjáról. Himnuszunk születésének napján érdekes és izgalmas programok részesei lehettek tanulóink. A Himnusz ihlette versek és rajzok versenyének eredményhirdetése mellett a négyszáz tanuló közös szavalatára is sor került. A tanítási szünetekben megzenésített versek hangzottak el az iskolarádióban.

 

Nyolcadikos tanulóink elérkeztek a pályaválasztás finisébe. A nyílt napok után a központi felvételi megírása következett. A felvételik elõtt, a végleges döntések felelõsségével telnek el a napok. Tanulóink felkészülten várhatják a befogadó intézmények döntéseit. Bízunk abban, hogy mindenkinek sikerül abba az intézménybe bekerülnie, ahová szeretne, ahol a képességeinek legmegfelelõbben tovább haladhat.

 

Nyilvános zongora vizsgán (Fotó: K. Gy.)Tovább folytatódott a 2013-2014-es tanév elõkészítése. Megérkeztek az óvodákból a tankötelesek listái. Örömmel tapasztaltuk, hogy sok új tanulóra számíthatunk. Az óvodások és az iskola ismerkedése újabb programokkal folytatódott. Részt vettünk az óvodások szavaló versenyén. Az új kezdeményezésnek nagyon ürülünk, hiszen iskolánk alsó- és felsõ tagozata minden tanévben megrendezi a Szép magyar beszéd versenyét, így a legkisebbek már rutinosabbak lesznek ezen a területen. Február 2-án szeretettel várjuk a leendõ elsõsöket és szüleiket Iskolanyitogató programunkra, ahol közelebbrõl is megismerkedhetnek a kicsik az intézmény belsõ világával. A hagyományossá váló játékos délelõtt jó lehetõség a kikapcsolódásra és a kötetlen ismerkedésre.

 

Hagyományosan február a farsang idõszaka. A felsõ tagozat farsangi mulatságára február 15-én, az alsó tagozat karneváljára február 22-én és 23-án kerül sor. A megszokottan látványos és formabontó programunkra minden érdeklõdõt szeretettel várunk.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

995689

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...