QUINTESSENCE - VI. Ongai Pálinkaverseny!.
Az V. Ongai Pálinkaversenyre 332 nevezőtől összesen 1030 nevezett pálinka és párlat érkezett Magyarország egész területéről, illetve a környező országokból. A nevezések száma nem csak 2014-ben, hanem már 2013-ban is messze meghaladta valamennyi magyarországi pálinkaverseny nevezési számát. A verseny és a hozzá kapcsolódó ünnepi gála szakmai visszhangja évek óta az egyik legjobb az országban. A nevezett minták folyamatosan emelkedő száma mára megkerülhetetlenül hazánk egyik legmeghatározóbb pálinkaversenyévé tette az ongait, mely Magyarországon egyedüliként a Destillata „előszobájává” vált.
További információk: részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat, odaítélhető díjak, nyeremények, nevezési kategóriák, letölthető nevezési lap elérhető az egyesület honlapján 2014. október 1-től: www.okeonga.hu. További felvilágosítás kérhető a 46/780-521-es, a 70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.
Várjuk nevezését! Szóljon ismerőseinek is!
- Ongai Kulturális Egyesület nevében: Takács László OKE elnök, versenyigazgató –
„Nagyon jól szervezett, korrekt, áttekinthető, pontos és profi háttérmunkával alátámasztott a bírálat, amit egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segít. Nincs lehetőség, és nincsenek érdekek a pálinkák eredményeinek befolyásolására. A lehető legjobb szakmai háttérrel rendelkezik, ahol világszinten is az élvonalba tartozó know-how befektetésével felépített, folyamatosan fejlesztett bíráló rendszerrel, a legjobb szakemberek értékelik a benevezett mintákat. A gyönyörű, ünnepélyes díjátadó keretében egy életre szóló élmény a nyereményeket átvenni. Röviden: minden szempontból a közép-kelet európai régió kimagaslóan legjobb párlat versenye!”
- Lovassy György (Pálinka-technológiák) -
„2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette a pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyeken. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.”
- Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) -
„Jó pálinkád van? Büszkén kínálod barátaidnak? Gyere, mutasd meg nekünk is! Nevezd be az ország legszínvonalasabb és legszakmaiabb versenyére, ahol hazánk legkiválóbb főzőmestereivel és bírálóival alkotunk véleményt róla. Segítve ezzel, hogy a későbbiekben is nemes italaid legyenek!”
- Nyilasi Béla (Bükkaranyosi Pálinka Kft. főzőmestere) –
„Számomra mitől is értékes egy verseny? Attól, hogy az adatokat diszkréten kezeli, munkáját függetlenül végzi, szakmai háttere által a végeredmény, valamint az értékelés segíti munkámat, továbbá cégünk marketingtevékenységébe, a verseny szakmai elismertsége által, hasznosan be tudjuk illeszteni. Ez alapján választjuk ki, hogy pálinkáinkkal melyik megmérettetésre nevezünk. Véleményem szerint ez a verseny az, ami jelenleg Magyarországon szakmai elvárásaimnak megfelel.”
- Vértes Tibor (Agárdi Pálinkafőzde) -
„Jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza! De jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével. Találkozzunk idén is Ongán, a PÁLINKAVERSENYEN!”
- Nagy Árpád (Árpád Pálinka) -
Az Ongai Pálinkaversenyek összesített főbb mutatói
Összesített adatok |
2010 |
2011 |
2012 |
2013 |
2014 |
||
nevezett minta szám |
41 |
168 |
346 |
785 |
1030 |
|
|
ebből kereskedelmi főzde |
0 |
33 |
42 |
89 |
254 |
|
|
ebből bérfőző |
41 |
123 |
286 |
664 |
676 |
|
|
ebből magánfőző |
0 |
12 |
18 |
32 |
100 |
|
|
nevezők száma |
30 |
78 |
111 |
264 |
332 |
|
|
nevezett minták különböző telpülésről való nevezéseinek száma |
1 |
29 |
69 |
99 |
126 |
|
|
nevezett minták különböző főzdéinek száma |
18 |
35 |
42 |
65 |
112 |
|
|
arany érmes |
10 |
18 |
19 |
36 |
123 |
|
|
ebből kereskedelmi |
0 |
10 |
1 |
3 |
56 |
|
|
ebből bérfőzetett |
10 |
8 |
18 |
32 |
61 |
|
|
ebből magánfőző |
0 |
0 |
0 |
1 |
6 |
|
|
ezüst érmes |
5 |
34 |
68 |
159 |
227 |
|
|
ebből kereskedelmi |
0 |
10 |
5 |
25 |
79 |
|
|
ebből bérfőzetett |
5 |
24 |
61 |
129 |
135 |
|
|
ebből magánfőző |
0 |
0 |
2 |
5 |
13 |
|
|
bronz érmes |
13 |
28 |
71 |
190 |
255 |
|
|
ebből kereskedelmi |
0 |
5 |
9 |
30 |
72 |
|
|
ebből bérfőzetett |
13 |
23 |
60 |
153 |
156 |
|
|
ebből magánfőző |
0 |
0 |
2 |
7 |
27 |
|
|
|
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba
XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása
Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása
Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában
2009.09.17. óta
1050884
látogató járt oldalainkon